Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Welke Prinsjesdagjurk van Máxima is jouw favoriet?

welke-prinsjesdagjurk-van-maxima-is-jouw-favoriet.jpg

Morgen is het weer zover, voor fans één van de hoogtepunten van het jaar: Prinsjesdag. Uiteraard is er morgen veel aandacht voor de kleurrijke hoedjesparade. Maar het outfit waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt, is natuurlijk die van onze koningin. Welke kleur zal Máxima’s jurk hebben en wie heeft hem dit jaar ontworpen? 

Hieronder de jurken die Máxima de afgelopen jaren droeg, welke is jouw favoriet?

Goudkleurige jurk in 2013

In 2013 droeg koningin Máxima een prachtige goudkleurige Prinsjesdagjurk, met veel borduursels, pailletten en kraaltjes. Om toch een mooi figuur te creëren in deze zware jurk droeg ze een dun riempje in haar taille. Deze prachtige jurk werd ontworpen door Jan Taminiau. Haar outfit maakte ze helemaal af met een asymmetrische hoed in dezelfde kleur als haar jurk.

Prinsjesdag-2013

Geen hoge ogen in 2014

In 2014 gooide koningin Máxima geen hoge ogen met de Prinsjesdagjurk die ze op deze dag droeg. De rode jurk had een stuk minder pracht en praal dan het jaar ervoor. Ook is deze jurk van Valentino niet speciaal ontworpen voor de koningin maar ‘gewoon’ via internet gekocht. Er werd door velen dan ook niet positief op gereageerd. Máxima koos voor een klein bijpassend hoedje om haar outfit af te maken.

Prinsjesdag-2014

Bloemenmotief in 2015

Ondanks het regenachtige weer straalde koningin Máxima in 2015 op het Binnenhof in Den Haag. Ze droeg een prachtige handbeschilderde japon van Jan Taminiau. Op de Prinsjesdagjurk waren de verschillende borduurtechnieken en kraalsoorten goed zichtbaar. Máxima droeg geen hoed maar een haaraccessoire met dezelfde bloemen die we ook op haar jurk zagen.

Prinsjesdag-2015

Koninklijk blauw in 2016

In 2016 droeg koningin Máxima een tweedelige japon van ontwerper Claes Iversen. De zijden top was koninklijk blauw, de rok goudkleurig met een bloemenprint van blauw kant en kleine pailletten. De hoed lijkt op de hoed uit 2013 en is ook asymmetrisch en goudkleurig.

Prinsjesdag-2016

Natan in 2017

In 2017 verscheen koningin Máxima in een jurk van haar favoriete modehuis: Natan. De klassieke A-lijn jurk had een blauw-grijze kleur en was gemaakt van een transparant ogende stof met daarop grove bloemen. Haar outfit maakte ze compleet met een grijskleurig hoedje en een diamanten ketting.

Prinsjesdag-2017

Pastelkleuren in 2018

Vorig jaar droeg koningin Máxima een pastelkleurige jurk, ontworpen door Luisa Beccaria. Voor een kleine 4.000 euro kon je deze jurk in huis halen, want onze koningin kocht de jurk online. Met een schuine hoed in dezelfde kleuren als haar jurk maakte ze haar outfit compleet.

Prinsjesdag-2018

Bron| Modekoninginmaxima

Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant