Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo worden de drie prinsessen beveiligd op school

zo-is-de-beveiliging-van-de-drie-prinsessen-op-school-geregeld.jpg

Prinses Ariane (12) had gisteren haar eerste schooldag op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, de school waar haar zussen prinses Amalia (15) en prinses Alexia (14) ook naartoe gaan. 

Hoe is het eigenlijk geregeld met de beveiliging van de prinsessen op school?

Beveiliging van de prinsessen

RTL Nieuws vroeg het aan Rico Briedjal, die eerder bij de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging werkte en onder andere de leden van het Koninklijk Huis beveiligde. Hoe de precieze beveiliging van de prinsessen werkt kan hij niet zeggen, maar hij legt uit hoe het ongeveer werkt. Je moet de beveiliging vergelijken met een woonhuis met verschillende lagen, zegt hij.

In lagen

“Neem een woonhuis. De buitenmuren daarvan zijn je eerste laag. Je wilt absoluut niet dat iemand door die buitenmuur komt.” De tweede laag is het plaatsen van een hek om je huis, zegt Briedjal. “Je kunt ervoor zorgen dat jij het weet zodra iemand aan je hek komt, bijvoorbeeld door een belletje. Als je een stap verder gaat, kun je de hele buurt scannen, zodat je het weet wanneer er iemand ook maar in de buurt van je hek komt.” Zo kun je het aantal lagen beveiliging opbouwen, legt hij uit.

Lees ook
Spannend! Prinses Ariane begint aan haar eerste schooldag op het Gymnasium

Zo onopvallend mogelijk

Omdat dit op de school van de prinsessen ook zo werkt, hoeven de meiden niet continu gevolgd te worden door de twee persoonlijke beveiligers die ze hebben. Hoewel leerlingen vast wel zullen weten wie de beveiligers zijn op school, proberen deze zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn. Ze letten vooral op afwijkend gedrag rondom de school.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | ANP

Ook interessant