Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prinses Mabel openhartig over haar leven na de dood van prins Friso

prinses-mabel-prins-friso-margriet.jpg

Prinses Mabel moet het nu al vijf jaar zonder haar geliefde prins Friso doen. Ze vertelt in de nieuwe LINDA. openhartig over hoe ze deze moeilijke tijd doorstaat.

De schok was enorm toen het nieuws kwam over prins Friso, die na een ski-ongeluk in coma was geraakt en uiteindelijk op 12 augustus 2013 op 45-jarige leeftijd overleed. Wat een immens, onbeschrijflijk verdriet voor de koninklijke familie. Laat staan wat voor impact het heeft gehad op het leven van zijn vrouw Mabel en zijn toen zeven- en achtjarige dochters Luana en Zaria.

(Schoon)familie

Wat heeft Mabel in die periode staande gehouden? Meerdere dingen, zo zegt ze in het interview met LINDA., maar vooral haar dochters en haar familie. “En met familie bedoel ik mijn beide families hè, zowel mijn schoonfamilie als mijn eigen.”

Werk

Ook dankzij haar werk kon Mabel doorpakken. Nog voordat Friso overleed, zette ze zich al in tegen kindhuwelijken. Dat doet ze nog steeds en heeft een extra bijzondere lading gekregen, legt ze uit. Het was Friso die tegen haar zei: “Je doet echt iets belangrijks, daarmee mag je niet stoppen.” Friso gaf haar daar, die avond, dat steuntje in de rug: “Durf het groots aan te pakken.”

Weer geluk vinden

Het gesprek over de dood hadden Mabel en Friso al eens met elkaar gevoerd door het verlies van allebei hun vaders, onthult de prinses. “Mocht er ooit iets met één van ons gebeuren, dan moet de ander weer geluk vinden,” waren ze daar toen over eens. Of Mabel dat geluk ook al in een nieuwe partner heeft gevonden en of ze daar überhaupt al behoefte aan heeft, is niet duidelijk.

Bron | LINDA., RTL Boulevard
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant