Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom prinses Diana altijd déze trui droeg als ze ging sporten

waarom-prinses-diana-altijd-deze-trui-droeg-als-ze-ging-sporten.jpg

De gemiddelde royal heeft zoveel kleding, dat ze eigenlijk niets nog een keer hoeft te dragen. Toch hulde prinses Diana zich altijd in dezelfde trui als ze ging sporten. 

Daar zit een mooie reden achter. En nog mooier: het kledingstuk wordt nu geveild voor een goed doel.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Prinses Diana Virgin Atlantic trui Margriet

Pers plagen

Diana verscheen lange tijd in een jumper van het merk Virgin Atlantic, iedere keer als ze naar de sportschool ging. Niet per se omdat ze het zo’n leuk kledingstuk vond, maar om de pers een beetje te plagen, weet haar voormalige personal trainer Jenni Rivett.

Paparazzi voor de sportschool

Telkens als Diana ging trainen, verzamelde er zich een horde aan paparazzi voor de sportschool om kiekjes van haar te schieten. “Ze vond dat er veel belangrijkere dingen waren om op te focussen dan haar sportkleding. Daarom besloot ze het bovenkledij naar elke training te dragen om de mediagekte te stoppen”, legt Jenni uit in een briefje dat erbij zat. Jenni kreeg de sporttrui van Diana als cadeau, een paar maanden voor ze overleed op 31 augustus 1997.

Trui voor het goede doel

Toch levert Diana nu, 22 jaar na haar overlijden, nieuws op met diezelfde trui. Maar voor een goed doel: de opbrengst van de veiling van de trui gaat naar arme families in Zuid-Afrika. Daar zou de prinses volgens haar voormalige trainer ‘blij mee zijn’.

 Om ook eindeloos te dragen: deze mooie sneakers van NoGRZ, die heerlijk lopen en met maar liefst 100 euro korting in de Margriet Shop te scoren zijn.

Bron | Bustle
Beeld | ANP

Ook interessant