Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prinses Beatrix voor het eerst sinds de zomer weer in het openbaar (mét prachtig mondkapje op)

zien-prinses-beatrix-weer-in-het-openbaar-met-mondkapje.jpg

Prinses Beatrix verscheen dinsdag voor het eerst sinds de zomer weer in het openbaar. De 82-jarige oud-koningin verbleef vier maanden onder de radar.

En nu, met de tweede golf in volle gang, maakt ze haar rentree in het openbaar voor een speciale gelegenheid.

Bomen bewonderen

Prinses Beatrix streek neer in het Dordrechts Museum voor de expositie Diepgeworteld. Bomen in de Nederlandse schilderkunst. Hierin prijken maar liefst 71 schilderijen met bomen aan de muur. De tentoonstelling is ter ere van het vijftigjarig jubileum van de Bomenstichting, die aandacht vraagt voor bomen in de stad en op het platteland. Prinses Beatrix is sinds 1992 beschermvrouwe van de stichting.

Prinses Beatrix Dordrechts Museum

Prinses Beatrix met mondkapje op

Eigenlijk stond dit bezoek vorige maand al op de planning, maar dat ging niet door vanwege de sluiting van musea vanwege het coronavirus. Maar nu die weer open zijn, kon prinses Beatrix die afspraak mooi inhalen. Ze had zich prachtig voor de gelegenheid gekleed. De moeder van koning Willem-Alexander verscheen in donkergroene kleding, mét een fluweelachtig mondkapje in dezelfde kleur op.

Prinses Beatrix mondkapje

Lees ook:
Belgische royals vliegen het internet over met hun stijlvolle mondkapjes

Kwetsbaar

Met haar 82 jaar valt ook prinses Beatrix onder de risicogroep van het coronavirus. Dat zij de afgelopen maanden dan ook geen werkafspraken had, heeft daar vast iets mee te maken. 16 augustus was haar laatste evenement, toen ze het concert van het European Union Youth Orchestra bijwoonde. De zaal in het Amsterdamse Concertgebouw was toen zo goed als leeg. Daarna viel er door de aangescherpte coronamaatregelen mogelijk ook veel weg, zoals deze expositie. Plus: als prinses ben je nu eenmaal niet zo druk als een koningin.

In elk geval goed om prinses Beatrix weer eens te zien. Voorlopig staan er voor haar nog geen nieuwe werkafspraken op de planning, zo wijst haar openbare agenda uit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Koninklijk Huis
Beeld | Getty Images

Ook interessant