Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom prinses Beatrix de grote afwezige is op de nieuwe portretfoto’s van het koningshuis

prinses-beatrix-afwezig-portretfoto-rvd-margriet.jpg

Hoewel de nieuwste portretfoto’s van het koningshuis natuurlijk prachtig zijn, is er toch één ding dat veel mensen bezighoudt. Waarom staat prinses Beatrix niet op de foto’s en haar zus prinses Margriet bijvoorbeeld wel?

De reden voor haar afwezigheid is eigenlijk heel begrijpelijk (en herkenbaar): de prinses had simpelweg geen zin om op de foto te gaan.

‘Oude foto’s prinses Beatrix zijn prima’

“Ze wilde niet op de foto”, zo vertelt een betrokkene aan het AD. Prinses Beatrix zou volgens diegene tevreden zijn met de beelden die twee jaar geleden van haar zijn gemaakt en die nog steeds op de website van het Koninklijk Huis staan. Een voorlichter van de Rijksvoorlichtingsdienst beaamt de wens van de prinses, al dan wel iets diplomatieker: “De foto’s van 2017 volstaan.”

Ook geen kinderen

Gelukkig hadden koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven wél zin om op de foto te gaan. Vooral de foto’s van de Vollenhovens waren wel aan vernieuwing toe: hun laatste foto’s zijn namelijk alweer vijf jaar geleden gemaakt. De drie kinderen van het koningspaar ontbreken overigens ook op de foto’s. Dit is niet zo gek: de foto’s die vorig jaar van prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane zijn gemaakt door fotograaf Erwin Olaf, zijn ook nog actueel.

Nieuwe foto’s komen er aan…

Ook prins Constantijn en prinses Laurentien ontbreken op de nieuwste portretfoto’s, maar volgens de Rijksvoorlichtingsdienst zullen er snel nieuwe foto’s van het koppel volgen. We moeten dus nog even geduld hebben…

Koning Willem-Alexander portret RVD Margriet
Koningin Máxima portret RVD Margriet
Prinses Margriet
Pieter van Vollenhoven Margriet

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | Getty, RVD – Martijn Beekman

Ook interessant