Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Gerucht: Prinses Amalia volgend jaar in China naar school?

amalia-koningsdag-2018.jpg

Bevestigd is het nieuws nog niet, maar er gaan geruchten dat prinses Amalia haar laatste middelbare schooljaren in China zou volgen. Ze zou zelfs misschien al volgend jaar naar het buitenland vertrekken, naar een school gaan die verwant is aan de school waar haar vader in Engeland op heeft gezeten.

Prinses Amalia naar Chinese school?

Weekblad Privé zou vandaag die plannen onthullen, zo staat op Telegraaf.nl Volgens het artikel in de krant zou de prinses haar laatste middelbare schooltijd in China afmaken en hebben ze dit nieuws vernomen uit kringen rondom de koninklijke familie. Amalia zou zelfs volgend jaar, in 2019, naar de school UWC in Changshu gaan. De school is verwant aan het Atlantic College in Wales, waar haar vader koning Willem-Alexander zijn voortgezet onderwijs volgde.

Gerucht of logische puzzel?

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft het bericht trouwens nog niet bevestigd. In deze video op Telegraaf.nl vertelt hoofdredacteur Evert Santegoeds over de kwestie en waarom hij denkt dat het wel zo is. Op de vraag of dit niet weer gewoon een gerucht is, antwoordt hij dat dat inderdaad zo is, maar ook “dat het een puzzel is die zo ontzettend in elkaar past.” Daarmee doelt hij bijvoorbeeld op het feit dat haar vader naar dezelfde school ging en dat de kroonprinses al Chinese les volgde.

Chinese les

De prinses heeft namelijk op haar school, het Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, al les in de Chinese taal gehad. Haar cijfers waren er zo goed dat ze een bijvak mocht kiezen. In de zomer van 2016 werd duidelijk dat dit Chinees werd. Eind 2015 was Amalia met haar ouders in China en dat was het moment dat ze in de taal geïnteresseerd raakte. “We zullen zien of het beklijft,” zei haar vader toen, tijdens de fotosessie in de tuin.

Beeld: ANP
Bron: Telegraaf.nl

Lees ook

Bekijk ook

 

Ook interessant