Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Amalia in rij ‘meest stijlvolle prinsessen ter wereld’ gezet door Britse Vogue

prinses-amalia-in-rij-meest-stijlvolle-prinsessen-gezet-door-britse-vogue.jpg

Het Britse modemagazine Vogue heeft een lijst opgesteld van dertien stijlvolle prinsessen van over de hele wereld. En laat daar nou nét onze prinses Amalia (16) in staan.

“Catharina-Amalia, Prinses van Oranje, zal op een dag de Nederlandse troon betreden, en ze laat nu al zien dat ze weet wat voor koninklijke kleding ze moet dragen”, zo schrijft Vogue. “Van haar meest recente familieportret (op Koningsdag, red.) waarop ze een gele jurk van Zimmermann droeg, tot de Sandro-jurken die ze regelmatig met elegante Gianvito Rossi-sandalen draagt: ze heeft zich de smart-casual stijl meester gemaakt.”

Prinses Amalia, Alexia én Ariane in Vogue

Maar niet alleen Amalia, ook haar zussen Alexia en Ariane worden genoemd. “Zij hebben ook laten zien dat ze het gevoel voor stijl van hun moeder, koningin Máxima, geërfd hebben.” Het verbaast de koninklijke mode-expert Josine Droogendijk, bekend van haar site modekoninginmaxima.nl, helemaal niets dat prinses Amalia in de lijst staat. “Amalia heeft duidelijk haar eigen stijl. Of het nu voor een koninklijke gelegenheid is of informeel; ze draagt jurken uit verschillende prijsklassen”, zegt ze tegen het AD.

Lees ook
Wát een plaatje: Oranjes stralen op eerste foto van Koningsdag

Krachtige persoonlijkheid

Volgens de mode-expert zal de invloed van Máxima wel aanwezig zijn bij de kledingkeuze van de prinses, maar heeft Amalia wel degelijk een eigen smaak. Die stijl sluit aan bij haar persoonlijkheid, stelt Josine. “Krachtig, persoonlijk en met een goede visie op de maatschappij. Tijdens Koningsdag bijvoorbeeld, droeg ze oorbellen gemaakt door slachtoffers van huiselijk geweld. Ze wist ook het verhaal achter die oorbellen. Dat laat zien hoe maatschappelijk betrokken ze is.”

Bron | Vogue, AD
Beeld | Brunopress

M27

Margriet 27 ligt in de winkel! Met deze week Isa Hoes en Medina Schuurman, een low carb weekmenu en nog veel meer leuks. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant