Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom prinses Amalia niet met een Belgische prins mag trouwen

prinses-amalia-nooit-trouwen-belgische-prins-margriet.jpg

Ze zeggen weleens dat echte liefde zich niet laat sturen, maar voor prinses Amalia is dat toch wel een beetje een ander verhaal. Wat bijvoorbeeld nooit (maar dan ook nóóit) zal gebeuren, is dat Amalia met een Belgische prins zal trouwen. De Belgische wet verbiedt namelijk dat een lid van het koningshuis trouwt met iemand van Oranje.

Dit betekent dat ook prinses Alexia en prinses Ariane niet met iemand van het Belgische koningshuis mogen trouwen.

Strenge wet

Deze strenge regel stamt terug uit 1830, toen er een decreet werd uitgevaardigd, dat verbiedt dat een lid van het Nederlandse koningshuis een machtspositie in België betreedt. Omdat niemand dit decreet ooit ongedaan heeft gemaakt, is het tot op de dag van vandaag nog steeds geldig.

Verkering

Er gaan overigens geruchten dat de kroonprinses al een keer een vriendje heeft gehad op haar veertiende. Het zou om een klasgenootje gaan, maar de verkering heeft uiteindelijk geen stand gehouden. Wie haar prins op het witte paard zal worden, blijft dan ook nog de vraag. Gelukkig hoeft onze toekomstige koningin die vraag ook nog lang niet te beantwoorden: vandaag blaast ze zestien kaarsjes uit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Beau Monde
Beeld | iStock

Ook interessant