Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prinses Alexia (15) gaat haar middelbare school in dít land afmaken

prinses-alexia-gaat-haar-middelbare-school-in-dit-land-afmaken-margriet.jpg

Hoewel prinses Alexia momenteel in de vierde klas zit van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, zal zij na de zomer richting Wales verhuizen. Zij gaat hier haar middelbare schooltijd afmaken aan het ‘United World College of the Atlantic (UWC Atlantic College).

Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend gemaakt.

Zelfde school als vader

Prinses Alexia treedt hiermee in de voetsporen van haar vader koning Willem-Alexander die naar precies dezelfde school ging toen hij nog een tiener was. Hij zat van 1983 tot 1985 op de school en is inmiddels ook beschermheer van de school.

Lees ook: 8 regels en tradities waaraan de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zich moeten houden

Bekende school onder royals

Prinses Alexia gaat naar de school voor haar Internationaal Baccalaureaat. Dit is een internationaal onderwijsprogramma dat leerlingen voorbereidt op de universiteit. De kans is groot dat ze hier mede-royals tegen het lijf zal lopen. Vorige maand werd namelijk bekend dat de Spaanse prinses Leonor, dochter van koning Felipe en koningin Letizia, een tweejarige studie gaat volgen aan het Atlantic College. Ook prinses Elisabeth van België zit op de school.

Even wennen voor prinses Alexia

Het United World College of the Atlantic is het oudste van de United World Colleges, een groep van scholen die naar eigen zeggen ‘opvoeden tot verdraagzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid’. Voor prinses Alexia zal het best even wennen zijn, ze heeft tot nu toe namelijk altijd op dezelfde basisschool en middelbare school als haar zussen Amalia en Ariane gezeten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant