Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prins William over verbroken band met broer: “Ik heb altijd mijn arm om Harry geslagen”

prins-william.jpg

De zogeheten ‘Megxit’ is ook bij prins William erg hard aangekomen. William zou volgens de Britse krant ‘The Sunday Times’ erg verdrietig zijn over de breuk met Harry en Meghan. “Ik heb mijn leven lang mijn arm om mijn broer heen geslagen en dat kan ik nu niet meer doen. Daar heb ik verdriet om,” zo zou hij tegen een vriend hebben gezegd.

Prins William en zijn broer Harry worden vandaag samen met hun vader prins Charles bij koningin Elizabeth verwacht om te bespreken hoe het nu verder moet na de aankondiging van Harry en Meghan.

“Iedereen in het team”

“Het enige dat we kunnen doen en het enige dat ik kan doen is om te proberen hen te steunen en te hopen dat er een tijd komt dat we weer allemaal op een lijn zitten. Ik wil dat iedereen in het team zit”, zo zou William hebben gezegd.De familie kreeg eerder al de opdracht om ‘in een stevig tempo’ te werken aan een ‘oplossing’, zo meldde een bron binnen Buckingham Palace.

Stapje terug

Harry en Meghan verklaarden woensdag dat ze een stap opzij willen zetten als vooraanstaande leden van de koninklijke familie en financieel onafhankelijk willen worden. Het stel zou het vooral erg moeilijk hebben gehad met de druk van de media het afgelopen jaar.

Reactie Elizabeth

Koningin Elizabeth gaf al vrij snel aan dat ze de beslissing van kleinzoon Harry iets te voorbaring vond. De koningin liet via een verklaring van Buckingham Palace doorschemeren dat het gesprek nog niet voorbij is. “De gesprekken met de hertog en hertogin van Sussex zijn nog in een pril stadium. We begrijpen hun verlangen voor een andere invulling, maar dit zijn ingewikkelde kwesties die tijd kosten om aan te werken,” aldus Elizabeth.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | The Sunday Times
Beeld | Getty

Ook interessant