Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prins William brengt voor het eerst bezoek aan graf overgrootmoeder

prins-william-brengt-voor-het-eerst-bezoek-aan-graf-overgrootmoeder.jpg

Prins William heeft heel wat officiële bezoeken in zijn agenda staan, maar momenteel is hij wel met een heel bijzondere reis bezig. Als eerste lid van de Britse koninklijke familie is hij maandag aangekomen voor een officieel verblijf in Israël en Palestina en heeft daar de leiders van beide landen ontmoet. Maar dat is niet het enige: vanochtend deed de hertog van Cambridge iets wat zijn vierdaagse bezoek waarschijnlijk nóg indrukwekkender heeft gemaakt.

Donderdagochtend is prins William verschenen bij het graf van prinses Alice van Battenberg, zijn overgrootmoeder, die begraven ligt in de Maria Magdalenakerk op de Olijfberg in Jeruzalem. De prinses is de moeder van prins Philip, de opa van William en Harry. Alice groeide grotendeels op in Londen, maar was van oorsprong een Duitse prinses. Door haar huwelijk werd ze een Griekse. Ook had Alice Britse genen; haar grootmoeder was koningin Victoria.

The Duke of Cambridge pays his respects at the tomb of his great-grandmother, Princess Alice, at the Church of St Mary Magdalene.

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

The Duke of Cambridge visits the Western Wall.

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

Brits mandaatgebied

Tot 1948 was Israël onder de naam Palestina een Brits mandaatgebied, wat wil zeggen dat de Britten er destijds de macht hadden. De rol die zij hebben gespeeld in de onafhankelijkheid van het land is tot op de dag van vandaag omstreden, wat het nog specialer maakt dat William een bezoek brengt aan zowel Palestina als Israël.

Vluchtelingenkamp

Naast het graf van zijn overgrootmoeder heeft William nog veel meer mogen zien van Israël en Palestina. Zo is de prins rondgeleid in een school en een gezondheidskliniek die draaiende worden gehouden door de Verenigde Naties en heeft hij een overvol Palestijns vluchtelingenkamp bezocht. Vandaag zal hij zijn vierdaagse reis afsluiten met een bezoek aan een aantal heilige plaatsen.

Bron | libelle.nl
Beeld | ANP, Instagram

Ook leuk om te lezen

Ook interessant