Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prins William leert déze belangrijke les aan zijn kinderen onderweg naar school

prins-william-leert-deze-belangrijke-les-aan-zijn-kinderen.jpg

De kinderen van prins William en Kate worden enorm beschermd opgevoed, maar dat betekent niet dat ze niet weten wat er buiten de paleismuren gebeurt. George, Charlotte en Louis krijgen regelmatig uitleg van hun vader over een belangrijk onderwerp.

Het is een onderwerp dat ook voor hun oma, prinses Diana, heel belangrijk was.

Prins William

Prins William bracht een bezoek aan The Passage, een daklozenopvang in Londen waar hij beschermheer van is. Hier vertelt hij dat zijn drie kinderen van zes, vier en één jaar oud over daklozen leren tijdens hun dagelijkse wandeling naar school. “Wanneer we tijdens deze wandeling iemand op straat zien slapen, praat ik erover en leg ik ze uit hoe dit kan.” De kinderen vinden het nog lastig te begrijpen. “Ze vragen me dan: ‘Waarom kunnen ze niet naar huis?'”, aldus de Hertog van Cambridge.

Lees ook:
Met dít gerecht probeerde prins William Kate Middleton vroeger te versieren

Daklozen

Het onderwerp gaat William aan zijn hart, omdat ook zijn moeder Diana hem en zijn broer al op jonge leeftijd kennis liet maken met het probleem. Zij maakte daklozenhulp een belangrijk onderdeel van haar liefdadigheidswerk. “De daklozenopvang was een van de eerste plekken waar ik kwam toen ik een jaar of tien was. Het heeft een grote indruk op me gemaakt”, vertelt William. “Mijn moeder wist precies wat ze deed. Ze wist hoe belangrijk het was, wanneer je opgroeit zoals wij deden, dat we ook wisten wat er buiten de paleismuren gebeurde. En dat we echte mensen met echte problemen zagen.” Deze belangrijke boodschap probeert hij nu dus ook aan zijn kinderen door te geven, hoe jong ze ook zijn.

Belangrijk werk

Tijdens een eerder bezoek aan The Passage vertelde William al hoe belangrijk hij het werk van de daklozenopvang vindt. “Ik leerde als kind al hoe belangrijk het is dat iedereen in onze samenleving, en dan met name de armen, behandeld wordt met respect, waardigheid en vriendelijkheid, en dat ze de kansen krijgen waarmee ze hun potentie kunnen vervullen.”

Bron | The Independent, The Telegraph
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant