Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom prins William zijn besmetting met het coronavirus verborgen hield

waarom-prins-william-zijn-besmetting-met-het-coronavirus-verborgen-hield.jpg

Het lijkt er sterk op dat prins Charles niet de enige Britse royal is, die besmet is geraakt met het coronavirus. Prins William zou namelijk in april óók het coronavirus hebben opgelopen. Hij hield dit opzettelijk verborgen, omdat hij geen paniek wilde zaaien over de coronapandemie, onder de Britse bevolking.

Dit melden verschillende Britse media zondag na berichtgeving door ‘The Sun’.

“Prins William had moeite met ademhalen”

De 38-jarige William zou in april besmet zijn geraakt met het virus en daar ook flink last van hebben gehad. Hij zou namelijk moeite hebben gehad met zijn ademhaling. Woordvoerders van de prins hebben niet officieel gereageerd op de berichtgeving, maar volgens ‘The Sun’ zou de prins zijn behandeld door artsen van de Britse koninklijke familie. William zou gewoon zijn doorgegaan met werken, maar is wel in zelfisolatie gegaan in Anmer Hall, een landhuis dat in het bezit is van de Britse koninklijke familie.

Vader ook besmet geraakt

Prins William is niet de eerste Britse royal die besmet is geraakt met het coronavirus. Zijn vader, prins Charles, testte namelijk in maart positief op het coronavirus en had toen last van milde symptomen. Een kleine week, nadat zijn diagnose bekend was gemaakt, hoefde prins Charles al niet meer in thuisisolatie. Ook de Britse premier Boris Johnson is besmet geraakt met het coronavirus. Hij werd in maart zelfs opgenomen in het ziekenhuis hiervoor. De 56-jarige Johnson liet destijds weten dat hij zijn leven heeft te danken aan de mensen die hem verzorgden, toen hij het virus had opgelopen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NU.nl
Beeld | Brunopress

Ook interessant