Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prins Philip biedt excuses aan voor ongeluk in persoonlijke brief

prins-philip.jpg

De Britse prins Philip heeft alsnog zijn excuses aangeboden voor het auto-ongeluk dat hij vorige week veroorzaakte. Dat blijkt uit een brief die hij heeft gestuurd aan het slachtoffer, Emma Fairweather.

In de brief van 21 januari, vier dagen na het ongeluk, zegt Philip alsnog sorry tegen Emma. De prins betreurt wat er is gebeurd.

Spijtbetuiging

‘Het spijt me heel erg. Graag wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden voor mijn aandeel in het ongeluk.’ Met deze woorden begint prins Philip de brief. ‘Ik was erg geschokt na het ongeval, maar ben blij dat niemand ernstig gewond is geraakt. Pas na afloop hoorde ik dat u een gebroken arm heeft. Dat spijt mij oprecht en vond ik erg om te vernemen,’ schrijft een berouwvolle Philip.

Voorspoedig herstel

De prins geeft in zijn brief aan dat hij de auto waar Fairweather in zat niet had gezien door de laagstaande zon. ‘Ik wens u een voorspoedig herstel na deze stressvolle ervaring,’ besluit Philip zijn excuses.

Blij met brief

Fairweather had aanvankelijk geklaagd dat ze niets persoonlijks van de 97-jarige prins had gehoord. In een gesprek met de Britse krant The Sunday Mirror zegt ze blij te zijn met het (ietwat late) excuus van prins Philip. ‘Ik vond het erg leuk dat hij gewoon afsloot met ‘Philip’, in plaats van met zijn formele titel. Dat persoonlijke tintje deed me goed. De brief was een aangename verrassing, ik ben er oprecht blij mee.’

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Guardian
Foto | Getty Images

Ook interessant