Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prins Philip levert rijbewijs in na auto-ongeluk

prins-philip.jpg

Prins Philip, de man van koningin Elizabeth, heeft vrijwillig zijn rijbewijs ingeleverd. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. De 97-jarige Philip botste een aantal weken geleden op een andere auto waardoor zijn eigen voertuig op zijn kant belandde.

De prins kon ongedeerd uit de auto stappen, maar mensen in de andere auto hadden kleine verwondingen. Eén vrouw brak zelfs haar arm.

De nodige kritiek

Vooral het gedrag van de prins na het ongeluk zorgde voor kritiek. Zo werd hij een aantal dagen later zonder gordel in de auto gespot. Ook bood hij niet direct zijn excuses aan het slachtoffer aan. Na het nodige commentaar deed hij dit alsnog: vier dagen later schreef prins Philip een brief aan de vrouw die haar arm had gebroken. Een persoonlijke brief waar zij uiteindelijk heel blij mee was.

Toch nog excuses

‘Het spijt me heel erg. Graag wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden voor mijn aandeel in het ongeluk. Ik was erg geschokt na het ongeval, maar ben blij dat niemand ernstig gewond is geraakt. Pas na afloop hoorde ik dat u een gebroken arm heeft. Dat spijt mij oprecht en vond ik erg om te vernemen,’ scheef een berouwvolle Philip. Blijkbaar heeft de prins inmiddels ingezien dat hij beter niet meer achter het stuur kan gaan zitten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | nos.nl
Foto | Getty Images

Ook interessant