Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Britse prins Philip (98) opgenomen in het ziekenhuis

prins-philip.jpg

Prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth, is vrijdagochtend naar het ziekenhuis gebracht. De 98-jarige prins is volgens een woordvoerder van Buckingham Palace ‘uit voorzorg’ in het King Edward VII Hospital opgenomen.

Philip zou op advies van zijn arts zijn opgenomen ‘wegens een al bestaande aandoening waaraan hij lijdt’, aldus de woordvoerder.

Feestdagen

De prins wordt in het ziekenhuis behandeld en onderzocht, maar om welke aandoening het gaat is vooralsnog niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat hij vanuit het dorpje Norfolk naar het ziekenhuis is gebracht in Londen. Philip zou volgens diverse Britse media ook in Norfolk de feestdagen doorbrengen, samen met zijn vrouw Elizabeth, hun kinderen en een deel van hun kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Meerdere ziekenhuisopnames

Philip is de laatste jaren al een paar keer opgenomen geweest in het ziekenhuis. Zo werd hij vorig jaar geopereerd aan zijn heup, een operatie die succesvol verliep. Ook in juni 2017 lag hij in het ziekenhuis. Hij zou toen gekampt hebben met een infectie die is ontstaan door eerdere gezondheidsproblemen. In 2013 werd Philip ook al eens opgenomen, destijds kampte hij met pijn in zijn onderbuik.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD, Twitter
Beeld | Getty Images

Ook interessant