Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prins Philip (97) betrokken bij auto-ongeluk

prins-philip.jpg

Prins Philip, de man van koningin Elizabeth, is donderdag betrokken geraakt bij een auto-ongeluk in de buurt van zijn landgoed Sandringham House.

Hoewel de 97-jarige Philip zelf achter het stuur zat, is hij volgens de woordvoerder van Buckingham Palace niet gewond geraakt.

Erg geschrokken

Philip draaide vanuit een inrit de openbare weg op toen hij in aanraking kwam met een ander voertuig en kantelde. Een ooggetuige hielp hem uit de wagen. Philip was bij kennis, maar erg geschrokken. De twee inzittenden van de andere auto raakten lichtgewond.

Blaastest

Royaltyverslaggever Chris Ship van ITV News schrijft op Twitter dat zowel Philip als de bestuurder van de andere auto, een vrouw, een blaastest moest ondergaan. Beiden bleken ‘schoon’.

Heupoperatie

Philip onderging vorig jaar in april een heupoperatie. Het was daarna even onduidelijk of hij bij het huwelijk van zijn kleinzoon prins Harry aanwezig kon zijn, maar uiteindelijk was hij gelukkig toch van de partij. Eind 2017 legde prins Philip zijn taken in het openbare leven neer. Hij verschijnt af en toe nog wel op evenementen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron| nu.nl
Beeld | Getty

Ook interessant