Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prins Harry wordt emotioneel tijdens speech over vaderschap

prins-harry-wordt-emotioneel-tijdens-speech-over-vaderschap.png

Prins Harry woonde de WellChild Awards bij, een evenement van een liefdadigheidsinstelling die hij steunt. Tijdens zijn speech, waarin hij ook zijn eigen vaderschap benoemt, kan Harry zijn tranen niet bedwingen.

WellChild is een goed doel dat zich inzet voor zieke kinderen. De organisatie wil dat deze kinderen meer tijd thuis kunnen doorbrengen, en minder in het ziekenhuis. Prins Harry woont de jaarlijks prijzenceremonie al jaren bij, maar dit jaar was het de eerste keer dat hij dat als vader deed.

Emotionele herinnering

Tijdens de speech die hij gaf, herinnert de Hertog van Sussex zich een speciaal moment van het voorgaande jaar toen hij het evenement samen met zijn vrouw Meghan bijwoonde. “We wisten dat we ons eerste kind verwachtten – niemand anders wist het nog, maar wij wel – en ik weet nog dat ik hard in Meghans hand kneep tijdens de uitreiking. We vroegen ons af hoe het zou zijn om zelf ouders te worden. En vooral, hoe het zou zijn om alles te doen wat we kunnen om ons kind te helpen en beschermen met uitdagingen, of wanneer het in de loop van tijd ziek zou worden.”

Andere ervaring

Tijdens dit emotionele moment weet Harry het niet droog te houden, en hij moet halverwege zijn zin zijn excuses aanbieden omdat hij niet verder kan praten. Verder vertelt hij dat hij het evenement heel anders ervaart nu hij zelf weet wat het is om vader te zijn. “Nu ik hier als ouder sta om jullie allemaal toe te spreken, kan ik zeggen dat dit mijn hart aangrijpt op een manier die ik nooit had kunnen voelen tot ik zelf een kind had.”

Bron | AD
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant