Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prins Harry klaagt Britse krant aan en maakt vergelijking Meghan en Diana

prins-harry-klaagt-britse-krant-aan-vanwege-publiceren-brief.jpg

Prins Harry en Meghan Markle hebben de Britse ‘Mail on Sunday’ aangeklaagd, omdat de krant een brief van Meghan publiceerde. In een verklaring geeft de hertog van Sussex uitleg.

En in die verklaring verwijst hij naar de dood van zijn moeder Diana.

Woorden van prins Harry

‘Mijn vrouw is een van de laatste slachtoffers geworden van een Britse tabloid die campagnes voert tegen individuen zonder na te denken over de gevolgen. Een meedogenloze campagne die het afgelopen jaar is geëscaleerd, tijdens haar zwangerschap en tijdens het opvoeden van onze pasgeboren zoon’, zo schrijft hij.

Britse krant

De tabloid aanklagen is volgens hem de juiste beslissing, want hij is bang dat de geschiedenis zich zal herhalen. ‘Ik heb gezien wat er gebeurt als iemand waar ik van houd niet langer als een echte persoon wordt behandeld of gezien. Ik verloor mijn moeder en nu zie ik mijn vrouw het slachtoffer worden van dezelfde krachten.’

Brief van Meghan

Harry heeft het over een publicatie van de krant eerder dit jaar. De krant zei  daarin een brief van Meghan aan haar vader Thomas Markle in handen te hebben. Meghan werd daarbij (onterecht) in een negatief daglicht gezet, en er zou selectief uit de brief geciteerd zijn om lezers op het verkeerde been te zetten. Daarom wordt de krant aangeklaagd voor inbreuk op auteursrecht, schending van privacy en de publicatie van vernederende berichten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Pijn onbeschrijflijk

De kosten voor het proces worden door Harry en Meghan zelf betaald. Mocht het tot een schadevergoeding komen, dan gaat die naar een instelling die strijdt tegen pesten, weet NOS. De pijn die ze voelen is niet te beschrijven, schrijft Harry. ‘Ik ben te lang getuige geweest van haar lijden. Niets doen gaat tegen alles in waar we in geloven.’

Bron | NOS
Beeld | ANP

Ook interessant