Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prins Friso overleden

friso-2.jpg

Een trieste dag voor de koninklijke familie en voor Prinses Mabel en haar kinderen in het bijzonder. Zojuist is bekend geworden dat Prins Friso vandaag is overleden. Hij is 44 jaar geworden.

Johan Friso Bernhard Christiaan David van Oranje-Nassau van Amsberg, zoals de Prins voluit heet, werd op 25 september 1968 in Utrecht geboren als tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus van Amsberg.

Prins Friso kreeg anderhalf jaar geleden op 17 februari 2012 een ski-ongeluk, Zijn hart stond hierna bijna een uur stil. Hierdoor raakte hij in coma en werd nooit meer wakker. Het overlijden van de prins kwam onverwacht. Dat blijkt onder meer uit het feit dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima terug moeten komen van vakantie, prins Jaime de Bourbon de Parme zijn huwelijk aankondigde en prinses Mabel in de ochtend nog haar twittervolgers bedankte voor haar verjaardagsfelicitaties, aldus welingelichte bronnen.

We wensen prinses Mabel en haar kinderen, koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en de rest van de Koninklijke familie heel veel sterkte toe.

Bekijk onze foto-serie voor de mooiste herinneringen aan de prins.

Ook interessant