Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prins Constantijn vindt prins Harry dapper: ‘Hij kiest voor zichzelf en zijn vrouw’

prins-constantijn-over-prins-harry-hij-kiest-voor-zichzelf-en-zijn-vrouw.jpg

Het terugtreden van prins Harry en Meghan Markle als senior members van het Britse koningshuis houdt ook prins Constantijn tot op zekere hoogte bezig.  

De jongste broer van koning Willem-Alexander deed er dinsdagavond zijn zegje over in Op1.

‘Ik dacht: mijn leven is over’

Prins Constantijn volgt de perikelen in het Britse koningshuis ‘op gepaste afstand’. “Ik voel me in zekere zin verbonden”, vertelt hij. Constantijn is zelf natuurlijk ook een royal, die gesteld is op zijn privacy. Toen bekend werd dat zijn moeder Beatrix koningin werd, was hij bang dat hij geen privéleven meer zou hebben. “Ik dacht: nu gaat alles veranderen. Mijn leven is over. Mijn vrijheid, onbezonnenheid”, vertelde hij eerder in een interview met RTL Nieuws.

Eigen boterham verdienen

Dat viel uiteindelijk gelukkig mee – zeker in vergelijking met prins Harry en Meghan. Constantijn kan bijvoorbeeld gewoon nog zelf boodschappen doen. “Zij hebben een heel formele rol”, legt hij uit in Op1. “Wij hebben het hier heel anders opgelost. Ik zit wel in het koningshuis, maar daarbuiten moeten we gewoon zelf onze boterham verdienen. Mijn broer (koning Willem-Alexander, red.) voorheen ook. Zij zitten meer vast tussen die twee werelden.”

Leven als prins Constantijn en prinses Laurentien

Constantijn verdient die boterham voor zijn gezin onder meer als zelfstandig adviseur in bedrijfsinnovatie. Daarnaast is en blijft hij de vierde in lijn voor de troonopvolging. En hij heeft enkele maatschappelijke functies en ere-lidmaatschappen namens het koningshuis. Net als prinses Laurentien, die ook gewoon haar eigen werk daarnaast heeft. Een leven dat prins Harry en Meghan Markle ook aanspreekt.

Dappere keuze van prins Harry

Het is in ieder geval een dappere keuze van de hertog en hertogin van Sussex om een flinke stap terug te nemen uit het Britse koningshuis, vindt Constantijn. Vooral van prins Harry. “Omdat hij volgens mij ook niet helemaal weet waar hij instapt. Ik denk dat er nog heel veel over hem heen zal komen. Hij kiest voor zichzelf en zijn vrouw.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Op1
Beeld | Getty Images

Ook interessant