Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze belangrijke verandering wil prins Charles doorvoeren als hij koning wordt

dit-wil-prins-charles-veranderen-als-hij-straks-koning-is-margriet.jpg

Als het aan prins Charles ligt, wordt de officiële koninklijke familie flink uitgedund. Volgens royaltybiograaf Angela Levin zal Charles er alles aan doen om zoveel mogelijk geld te besparen, zelfs als dat betekent dat hij bepaalde leden van de koninklijke familie moet ‘schrappen’.

Volgens Levin zullen prins Harry en Meghan de eerste zijn die uit het clubje van zogenaamde ‘senior royals’ moeten vertrekken.

Besparen op belastinggeld

Prins Charles zou een meer gestroomlijnde monarchie voor ogen hebben, met minder werkende royals. Hierdoor kan er namelijk flink op belastinggeld bespaard worden, iets wat Charles erg belangrijk vindt. “Harry en Meghan zullen de eerste royals zijn die officieel van de lijst geschrapt worden,” zo vertelt Levin in gesprek met het Britse talkRADIO. “Zij hebben zelf al een stap naar achter gezet, maar zouden vanaf dan zelfs geen aanspraak meer maken op een positie als ‘senior royal’. Dat zou voor hen concreet betekenen dat ze in de toekomst nooit meer aanspraak maken op geld van de koninklijke familie, en ze zouden hun overgebleven titels van ‘hertog en hertogin’ kunnen verliezen.”

Lees ook: Prins William doet kritische uitspraak over prins Charles als opa

Goed voor populariteit prins Charles

Als het aan prins Charles ligt komt er straks een systeem waarbij alleen de meest rechtstreekse troonopvolgers en hun partner als senior royals worden gezien. Dit zouden dan prins Charles zelf zijn, zijn vrouw Camilla, zijn zoon William, Kate Middleton en zijn kleinkinderen: prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Op dit moment maken prins Edward, zijn vrouw Sophie en prinses Anne ook nog deel uit van dat clubje, maar dat zou in de toekomst dus veranderen. En dat heeft wat minder leuke gevolgen voor hun: “Het zou goed kunnen dat leden die geschrapt worden ander, betalend werk zullen moeten zoeken, en dat ze bepaalde titels kwijtraken.” Charles doet dit overigens niet zomaar: “Het zou zijn matige populariteit bij het volk ook kunnen vergroten als hij koning wordt.”

Bron | AD
Beeld | Getty

Ook interessant