Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Britse prins Charles (71) is besmet met het coronavirus

britse-prins-charles-71-is-besmet-met-het-coronavirus.jpg

In het Verenigd Koninkrijk zijn inmiddels ook heel wat mensen besmet met het coronavirus, en ook de Britse koninklijke familie wordt niet gespaard. Prins Charles (71) is namelijk besmet met het coronavirus.

Het Britse koningshuis liet dat in een verklaring weten.

Milde symptomen

Prince Charles heeft volgens de verklaring van Clarence House milde symptomen en is verder in goede gezondheid. Hoewel hij 71 jaar oud is en dus in één van de risicogroepen valt, is de troonopvolger gelukkig niet ernstig ziek. Zijn vrouw Camilla is ook getest op het virus, maar is niet besmet geraakt.

Lees ook: Mooi nieuws van vandaag: eerste coronapatiënt weer aan het werk

Thuisisolatie

De prins zit momenteel samen met Camilla in thuisisolatie in hun woning in Schotland. Net als veel anderen, werkt ook hij deze periode vanuit huis nog altijd gewoon door. Omdat prins Charles in de laatste weken veel verschillende afspraken heeft gehad, is het niet te herleiden waar en wanneer hij het coronavirus heeft opgelopen.

Queen Elizabeth

Niet verrassend is dat er in de Britse pers meteen grote zorgen zijn om de gezondheid van Queen Elizabeth (93), de moeder van prins Charles. Volgens de officiële verklaring is zij in goede gezondheid en niet besmet met het coronavirus. Samen met haar man, prins Philip (98), brengt zij deze periode door in Windsor Castle. Ze heeft Charles op 12 maart voor het laatst gezien, en is daarbij dus hoogstwaarschijnlijk niet besmet geraakt met het virus.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | NU.nl, Hello! Magazine
Beeld | Bruno Press

Ook interessant