Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Donald en Melania Trump zijn positief getest op corona

trump-corona.jpg

Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn allebei positief getest op corona. Dit heeft de Amerikaanse president vanochtend op zijn Twitter-account aangekondigd. Hoewel de twee het goed maken en geen tot weinig symptomen vertonen, maken experts zich zorgen vanwege de hoge leeftijd en slechte gezondheid van de president.

De arts van Trump geeft aan dat ‘de beste medische experts van het land ingezet worden’.

Donald Trump positief getest op corona

De positieve test kwam terug nadat eerst Hope Hicks, de rechterhand van president Trump, positief getest werd op het coronavirus. Hicks was ook aanwezig bij het presidentsdebat van afgelopen dinsdag, waar zij geen mondmasker droeg. Trump gaf na de besmetting van Hicks al aan in quarantaine te gaan. Een dag later werd dus ook bij hem het virus vastgesteld.

In de risicogroep

De arts van Trump heeft een verklaring vrijgegeven: “dD president en First Lady maken het goed, en zijn van plan om thuis te blijven in het Witte Huis voor hun herstel. […] Wees gerust, ik verwacht dat de president zijn presidentiële taken ongestoord kan voortzetten terwijl hij herstelt.”

Andere medisch experts staan er echter minder positief tegenover, en maken zich zorgen. Nieuwsplatform CNN meldt dat de diagnose ‘de meest serieuze bedreiging van de gezondheid van een president sinds decennia’ is. Omdat Trump 74 jaar oud is en vastgestelde obesitas heeft, valt hij binnen de risicogroep en loopt een grote kans serieuze complicaties te krijgen.

Gevolgen presidentsverkiezingen

Tegenstanders van Donald Trump wijzen op de ironie van deze gebeurtenis, omdat Trump in het presidentsdebat van afgelopen dinsdag zijn rivaal Joe Biden nog belachelijk maakte voor het regelmatig dragen van een mondmasker. En dat was niet de eerste keer dat Trump zich afwijzend opstelde tegenover de geadviseerde coronamaatregelen, en dat terwijl al meer dan 200.000 Amerikanen aan de gevolgen van het virus zijn overleden. Het feit dat Donald Trump nu zelf geïnfecteerd is met COVID-19 doet af aan zijn claims dat het virus indamt, en kiezers zijn benieuwd wat voor effect dit zal hebben op zijn kansen in de presidentsverkiezingen dit jaar.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | CNN, Politico
Beeld | Getty Images

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandag t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Ook interessant