Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Prachtig initiatief: Ineke (54) haakt tasjes voor mede-kankerpatiënten

care-bags.jpg

Zelf ernstig ziek zijn en tóch iets voor een ander willen betekenen: Ineke (54) haakt prachtige, fleurige tasjes van wol voor patiënten die net als zij aan (borst)kanker lijden. Als steuntje in de rug voor al die anderen en als welkome afleiding voor zichzelf.

Dat er soms uit heel verdrietige en vervelende situaties toch iets moois kan ontstaan, berichtten we al eerder. Over het verhaal van Wendie Verweij, die zelf werd getroffen door de ziekte en besloot voor andere borstkankerpatiënten de BreiBoezem te maken (zie ook de video onderaan). Maar ook het verhaal van Ineke Gallé-Rovers uit Sint-Michielsgestel is een bewijs dat er soms lichtpuntjes verschijnen op donkere momenten. Toen Ineke voor de tweede keer getroffen door kanker werd, besloot ze ondanks haar ziekte iets te doen om het leven van andere patiënten iets te verlichten.

Care Bags: mooie nuttige tasjes

Dat doet ze door het maken van Care Bags; prachtige, unieke tasjes die ze haakt van wol. Niet alleen een mooi tasje, maar ook nuttig. Je kunt er namelijk de fles van de drain – die na een operatie nodig is om het wondvocht op te vangen – keurig in verstoppen. Het idee kwam van haar man Geertjan. Ineke voelde zich bekeken als ze met de fles voor iedereen zichtbaar door het ziekenhuis liep op weg naar een kop koffie. Hij wees haar op het tasje dat ze jaren eerder al eens haakte, voor om een drinkfles. Zo ontstond Care Bags.

Gezocht: hakers én heel veel wol

Inmiddels heeft ze in samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Brabant al tientallen tasjes gehaakt, die verspreid worden onder andere patiënten. Het haken zorgt niet alleen voor mooie en handige tasjes, het brengt ook veel afleiding, zo vertelt ze aan het Brabants Dagblad: “Ik kan hiermee een beetje verzachting bieden. Bovendien heb ik zelf ook afleiding op dagen waarop ik me minder voel.”

Grootse plannen heeft ze ook: “Het liefst zou ik aan nog veel meer ziekenhuizen leveren,” zo vertelt ze aan Telegraaf. Maar daar zijn hakers en wol voor nodig.“Heel veel wol.” Wie dus een restje wol overheeft, is van harte welkom. Contactgegevens vind je via de Facebookpagina van Care Bags.


Bron | Telegraaf, BD.nl
Beeld | Care Bags

Lees ook:

Bezoek ook de Facebookgroep Margriet borstkankerlotgenoten.

Video: het verhaal van Wendie en BreiBoezem:

Nadat Wendie Verweij (34) genas van borstkanker, besloot ze andere vrouwen te helpen. Ze richtte Stichting BreiBoezem op en maakt borstprotheses van wol die door andere patiënten gedragen kunnen worden na een borstamputatie. Een groot succes, duizenden boezems gemaakt door honderden vrijwilligers zijn inmiddels al verstuurd. In deze video vertelt ze haar verhaal:

Bekijk ook:

Logo_Uitnodiging2#IKGEEFOMJE is een actie van Margriet. Hiermee willen we je enthousiast maken om, op wat voor manier dan ook, te laten zien dat je om iemand geeft. Dat kan ‘m in kleine dingen zitten. Van een gesprek aanknopen of het delen van een maaltijd tot samen een uitstapje maken. Gebruik deze stickers voor jouw #ikgeefomje-moment, post een foto of video van je moment op social media met #ikgeefomje én maak kans op mooie prijzen, samen met diegene om wie je geeft. Doe je ook mee? Ga voor meer informatie naar margriet.nl/ikgeefomje

Ook interessant