Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koningshuis deelt prachtige nieuwe portretfoto van jarige prinses Beatrix

zien-prinses-beatrix-weer-in-het-openbaar-met-mondkapje.jpg

Van prinses Beatrix zijn al jaren geen nieuwe officiële portretten meer geschoten, maar ter ere van haar 83e verjaardag is een uitzondering gemaakt. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) deelt een prachtige nieuwe portretfoto van onze voormalige koningin.

De foto is gemaakt door fotograaf Jeroen van der Meyde.

Kleine verjaardag voor prinses Beatrix

Vanwege het coronavirus kan Beatrix haar verjaardag natuurlijk niet groots vieren. De RVD laat weten dat ze het viert in beperkte huiselijke kring, omdat ze zich aan de coronaregels houdt. Als dit echt het geval is, dan betekent dit dat ze vandaag maar één bezoeker zal ontvangen. Wie van haar kinderen (of kleinkinderen) die eer krijgt, heeft de RVD niet bekend gemaakt.

Veel cadeaus en bloemen

Het is ook niet bekend of ze haar verjaardag viert in haar eigen huis in kasteel Drakensteyn of dat ze langsgaat in Den Haag. Ze zal zich in ieder geval wel jarig voelen, want bij het kasteel in de gemeente Baarn lag het gisteren al vol met bloemen en andere cadeaus die door burgers daar zijn neergelegd. Wij kunnen ons voorstellen dat deze gebaren in tijden van corona ook voor prinses Beatrix erg fijn zijn.

Prinses Beatrix

Lees ook:
Zó kun je zelf het lievelingstaartje van prinses Beatrix maken

Zelden in het openbaar

Zeker sinds de coronacrisis verschijnt prinses Beatrix nog zelden in het openbaar. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat een koninklijk bezoek vanwege de toeloop onverstandig zal zijn. Daarnaast valt Beatrix natuurlijk vanwege haar leeftijd ook nog eens in een risicogroep voor corona. Het is dan ook niet zo gek dat ze hier voorzichtig mee is.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS
Beeld | RVD, Jeroen van der Meyde, Getty

Ook interessant