Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Politie zoekt man die conductrice (63) mishandelde: ‘Zo’n lage en laffe daad’

trein-conductrice-mishandeld-margriet.jpg

Een 63-jarige conductrice werd eind deze zomer bewusteloos geslagen door een reiziger. De politie heeft hem nog altijd niet kunnen opsporen.

En daarom wordt het publiek nu om hulp gevraagd. “Het is zo’n lage en laffe daad, we willen die dader echt pakken”, aldus een politiewoordvoerder.

Geweld van Brussel naar Amsterdam

De conductrice werkte in de trein van Brussel naar Amsterdam. Tijdens de kaartjescontrole, stuitte ze op een man die geen geldig vervoersbewijs bij zich had. Ze vroeg hem om op station Breda even een nieuw kaartje te kopen. Maar dat schoot bij hem in het verkeerde keelgat. Hij werd zo woest dat hij de vrouw op het perron van station Breda neersloeg. Van achteren, want hij liep haar achterna toen ze even een koffie op het station wilde halen. Nadat hij haar in elkaar sloeg, nam hij de benen. Dit gebeurde allemaal op zaterdag 28 september, rond 18.30 uur.

Vlaams, klein en tenger

Nou zijn er bewakingsbeelden van deze aanval. Maar de man is nog altijd niet in de kraag gevat. Daarom deelt de politie het filmpje nu met de wereld. Schokkende beelden, die hopelijk iets opleveren. De politie omschrijft de man als licht getint, 35 jaar en met een Vlaams accent. “Hij is klein van stuk, zo rond de 1.65 meter, tenger en heeft kort donker haar, opgeschoren aan de zij- en achterkant.” Hij droeg een witte jas. Na zijn aanval, rende hij via de roltrap naar de stationshal, om vervolgens over een toegangspoortje te springen.

Opsporing verzocht

Heb jij iets van dit tafereel gezien, of denk jij de man te herkennen? De politie wacht met smart op (anonieme) tips via 0800-6070. Wil je meer over het incident weten? Vanavond wordt er om 20.35 uur op NPO 1 in Opspring verzocht uitgebreid aandacht aan besteed.

Hoe gaat het nu met de conductrice?

Gelukkig maakt de conductrice het goed. Sterker nog, de volgende dag ging ze gewoon weer aan het werk – al moet de schrik er nog flink in zitten. Maar met slechts één tip over de dader, komt de politie natuurlijk niet ver. Hopelijk leveren de openbare beelden, die nu al bijna 160.000 keer zijn bekeken, de gouden tips op.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Omroep Brabant
Beeld | iStock

Ook interessant