Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Politie waarschuwt voor oplichters die bloemen aan de deur verkopen

politie-oplichters-bloemen-deur-margriet.jpg

Komen er verkopers aan je deur met bloemen? Pas dan op, waarschuwt de politie. Je kunt namelijk te maken hebben met oplichters. 

En voor je het weet, ben je duizenden euro’s lichter.

Belletje

De louche verkopers zijn in elk geval al actief geweest in het Gelderse Zaltbommel, waar een melding van de oplichting vandaan komt. Volgens de politie wordt het slachtoffer, vaak een oudere, eerst gebeld met de mededeling dat er bloemen onderweg zijn. Dan wordt er gevraagd bij welke bank de man of vrouw zaken doet.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Pinpas

En da’s niet zomaar: de oplichter weet op die manier welk type pinpas omgewisseld moet worden. Tijdens het overhandigen van de bloemen slaat de oplichter namelijk toe: “De ouderen moeten, voordat ze het pakje of bloemen ontvangen, een klein administratiebedrag overmaken. Daarvoor moeten ze hun pinpas in een apparaat stoppen”, omschrijft de politie op Facebook. “Nadat de pincode met het apparaat wordt achterhaald, verwisselt de oplichter de pinpas. Direct daarna worden grote bedragen gepind.”

Nooit betalen aan de deur

De politie benadrukt dat je nooit, maar dan ook nóóit administratiekosten aan de deur moet betalen. Nergens voor. Kinderen worden opgeroepen om extra alert te zijn voor hun (groot)vader en (groot)moeder. Deel dit artikel dus zeker met ze. Ook wordt aangeraden om op je bankaccount in te stellen dat je bij een afschrijving een sms- of e-mailalert krijgt. De bank waar je rekening loopt, kan je vertellen hoe je dat doet. Zo jammer, deze laffe actie: bloemen cadeau doen krijgt op deze manier een wel heel bittere bijsmaak.

Bestel deze prachtige Dahlia-knollen veilig via de Margriet Shop. Voor jezelf of een ander, nu met ruim 35 procent korting.  

Bron | Facebook politie Bommelerwaard
Beeld | iStock

Ook interessant