Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Politie waarschuwt voor heel sluwe manier van zakkenrollen

zakkenrollen-politie-margriet.jpg

Zakkenrollers hebben steeds vreemdere manieren om onopgemerkt geld en pasjes van je te stelen. Daarvoor waarschuwt de politie nu op Facebook.

Er is een bende actief die het op een wel heel lieve wijze doet. Namelijk al knuffelend.

Vriendelijk

De politie neemt als voorbeeld een 87-jarige man, die vorige week in Maastricht werd beroofd. Toen hij bij zijn huis boodschappen aan het uitladen was, werd hij ineens aangesproken door twee mannen. Ze zouden heel vriendelijk overkomen en hem aan het eind van het gesprek zelfs een knuffel hebben gegeven. Klinkt allemaal lief en aardig, maar al snel kwam de man erachter dat hij bestolen was.

Houd de knuffeldief

Een paar uur later werd door iemand de lege portemonnee van de man gevonden en op het politiebureau afgeleverd. Wat de mannen eigenlijk deden toen ze de man knuffelden? Zijn portemonnee met daarin zijn pinpas en 150 euro stelen.

Door supermarkt volgen

Uit bewakingsbeelden van de supermarkt blijkt dat de twee mannen werden vergezeld door een vrouw, die samen de bejaarde man in de gaten hielden. Ze zagen hoe hij 150 euro extra pinde bij de kassa en volgden hem vervolgens tot aan zijn huis. Toen hij zijn boodschappen aan het uitladen was, sloegen ze toe. Niet gewelddadig dus, maar poeslief. Maar ondertussen…

Op je hoede blijven

Gelukkig heeft de man zijn pinpas direct laten blokkeren, waardoor ze niet nog meer geld van hem konden stellen. De politie is een klopjacht gestart op het drietal. Helaas maken dit soort verhalen het steeds lastiger om vreemden te vertrouwen. Nou is schichtig ieder menselijk contact vermijden tijdens het boodschappen doen natuurlijk overdreven, maar op je hoede zijn is nooit mis. Zeker als iemand die je niet kent zomaar een knuffel wilt geven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Facebook Politie Maastricht
Beeld | iStock

Ook interessant