Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo ziet de Nederlandse stem van Pippi Langkous er nú uit

zo-ziet-de-nederlandse-stem-van-pippi-langkous-er-nu-uit.jpg

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat het eerste Pippi Langkous-boek van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren verscheen. Het was een groot succes! Het kinderverhaal werd in 49 talen vertaald. Maar ook was er de razendpopulaire televisieserie en werden er musicals en toneelstukken gemaakt.

Editie NL ging eerder langs bij Paula Majoor, de stem van de Nederlandse Pippi waarin ze laat zien dat ze nog steeds in de rol kan kruipen van Pippi Langkous.

Nederlandse Pippi Langkous

Paula Majoor (76) is misschien wel de bekendste kinderstem van Nederland, oftewel de Nederlandse Pippi. Ook leende zij haar stem aan personages uit poppen- en tekenfilmseries als Suske en Wiske en De Snorkels. Voor de tweede uitgave van de Nederlandstalige versie van de Disneyfilm Bambi sprak ze de stem in van het vriendinnetje van Bambi, de volwassen Feline. Ook heb je haar misschien wel eens gehoord in de Nederlandse versie van de Harry Potter-films waar ze de stem in sprak van professor Anderling.

Lees ook: Tijd voor een goed boek: lezen zorgt voor meer ontspanning

Nieuw boek

Ter ere van het jubileum verscheen er op 3 juni een nieuw boek: Pippi Langkous is jarig. The Astrid Lindgren Company en Save the Children hebben de handen ineen geslagen en lanceren de internationale campagne ‘Pippi of Today’. Hierin vragen ze aandacht voor de helden van nu: kinderen op de vlucht of met een vluchtachtergrond. Pippi Langkous is hét boegbeeld voor het sterkste meisje ter wereld met de uitspraak: “Ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Boulevard, Save The Children
Beeld | Editie NL, Astridlindgren.com

Voice Uitdaging

Nu we allemaal meer thuis zitten, beginnen de dagen soms een beetje saai te worden. Daar hebben we iets leuks op bedacht: de Margriet Mini Challenge. Krijg dagelijks een inspirerende uitdaging voor thuis die je dag nét een beetje leuker maakt. Hoe? Simpel! Praat met Margriet via je Google Home óf de gratis Google Assistent op je telefoon of tablet. Klik hier om direct jouw eerste uitdaging te krijgen. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant