Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Pinguïn reist 8000 kilometer om bij zijn redder te zijn

pinguin.png

Je huisdier is je beste vriend. Dat blijkt maar weer uit dit ontroerende verhaal van een pinguïn die elk jaar duizenden kilometers reist om bij zijn redder te zijn.

De 71-jarige Braziliaanse visser Joao Pereira de Souza trof vijf jaar geleden een uitgeputte, met olie besmeurde pinguïn aan op de rotsen van het strand. Hij nam het verzwakte dier mee naar huis, waste de olie uit zijn veren en gaf hem elke dag een visrijk dieet om weer aan te sterken. Hij doopte hem Dindim.

Joao Pereira de Souza and penguin Rio de Janeiro Federal University

(Foto: Rio de Janeiro Federal University)

“Na een week wilde ik hem weer vrijlaten, maar Dindim wilde gewoon niet weg,” vertelde hij TV Globo. “Hij bleef elf maanden bij me, tot hij op een dag ineens verdween.”

Joao Pereira de Souza and penguin TV Globo

(Foto: TV Globo)

Joao dacht dat hij de pinguïn nooit meer zou zien. Maar een paar maanden later was Dindim weer terug op het strand. Hij spotte zijn redder en volgde hem naar huis. Sindsdien brengt hij acht maanden per jaar door met de visser. De overige vier maanden is hij vermoedelijk baby-pinguïns aan het maken aan de kust van Argentinië en Chili. Hij reist dus elk jaar achtduizend kilometer om bij zijn redder te zijn!

Bron | Metronieuws

Ook interessant