Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Pindakaasfans opgelet! Deze pindakaas bevat zwarte truffel en bladgoud…

pindakaas.jpg

Pindakaas is hip. Je ziet dit smeuïge smeersel in vele soorten en maten voorbijkomen. Met dadel en kaneel, witte chocolade of in de smaak karamel zeezout, het kan niet gek genoeg. En De Pindakaaswinkel komt nu wel met een heel speciale variant…

Duurste pindakaas ooit

De Pindakaaswinkel opende anderhalf jaar geleden zijn deuren in Amsterdam-Oost. Bij deze speciaalzaak verkopen ze allerlei verschillende soorten pindakaas. Sinds donderdag 2 november kun je er de duurste pot ter wereld kopen, of gewoon bekijken. De inhoud bestaat naast pinda’s uit eetbaar bladgoud en zwarte truffel. Je moet er wel diep voor in de buidel tasten, want deze heerlijkheid kost € 1.000.

Voedselprobleem aankaarten

De oprichter, Michiel Vos, probeert op deze manier aandacht te vragen voor een groot probleem. De vraag naar voedsel wordt de komende jaren alleen maar groter, terwijl de aarde steeds verder uitgeput raakt. “Gelukkig ben je als liefhebber van pindakaas al goed bezig,” legt Vos uit. “Want de pindaplant behoort tot een unieke groep en voegt voedingstoffen aan de aarde toe in plaats van ze eraan te onttrekken.”

Voor het goede doel

Maar wat heeft dit nu precies met die dure pot te maken? De complete opbrengst van de duurste pindakaas ooit komt ten goede aan Cool Earth. Deze organisatie zet zich in tegen de vernietiging van het regenwoud door palmolieplantages en andere vormen van ontbossing. “Dat is ook de reden waarom alle pindakazen uit De Pindakaaswinkel met kokosolie worden gemaakt en niet met palmolie,” licht Vos toe.

Wil je deze pot pindakaas graag met eigen ogen zien? Je kunt ’m nog tot en met 24 december bewonderen in De Pindakaaswinkel, Czaar Peterstraat 169 in Amsterdam. Als je het geld ervoor over hebt, kun je ’m zelfs hier online bestellen.

Bron | De Pindakaaswinkel
Foto | iStock

Lees ook:

Bekijk ook:

Zo is die vervelende kriebeltrui wél weer draagbaar.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant