Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kippenvel-momentje: pianist speelt Beethoven voor geredde olifant

olifant.jpg

Kun jij wel een beetje vrolijkheid gebruiken deze dagen? Dan zal dit filmpje je zeker weten opfleuren! In deze video is namelijk te zien hoe een pianist Beethoven speelt voor een geredde olifant in Thailand.

En dat levert hartverwarmende beelden op…

Lees ook: deze olifant herkent haar oude verzorger na 32 jaar direct

Dansende olifant

Olifant Chaichana heeft alles behalve een makkelijk leven gehad. Voordat hij werd gered moest hij namelijk in een harnas van kettingen, bomen verslepen in de Thaise jungle. Om het dier een beetje op te vrolijken speelt pianist Paul Barton nu regelmatig een nummer van Beethoven voor hem. Tijdens het pianospelen deed hij een bijzondere ontdekking: Chaichana lijkt namelijk standaard op hetzelfde stukje van het nummer van Beethoven te ‘dansen’.

Olifantenreservaat

Chaichana verblijft in ‘Elephant World’, een olifantenreservaat bovenop een berg in Thailand. In het reservaat verblijven zo’n twintig olifanten die met ‘pensioen’ zijn nadat ze hun leven lang hard hebben gewerkt. Paul houdt regelmatig privéconcerten voor de olifanten, en is ervan overtuigd dat de muziek een kalmerend én opbeurend effect op de beesten heeft. Of dat echt zo is weten we natuurlijk niet, maar de Chaichana lijkt er in ieder geval oprecht van te genieten!

Olifantenknuffel

Dat olifanten wel vaker aandoenlijke beelden opleveren, bewijst het volgende filmpje. In deze video kun je namelijk zien hoe een vrouw wel érg enthousiast wordt geknuffeld door een baby-olifantje. Doordat het jonge dier zo enthousiast is en haar eigen kracht niet kent, liggen de twee rollend in het gras. De vrouw is letterlijk ondersteboven van de knuffel en kan haar lach niet inhouden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Instagram, HLN
Beeld | iStock

Ook interessant