Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Peter R. de Vries is overleden: ‘Hij heeft de strijd niet kunnen winnen’

peter-r-de-vries-is-overleden-hij-heeft-de-strijd-niet-kunnen-winnen.jpg

Peter R. de Vries is donderdag op 64-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van zijn verwondingen. De misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag neergeschoten in Amsterdam.

Zijn familie geeft een reactie bij RTL Boulevard: “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen.”

Peter R. de Vries overleden

“Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.”

Hoe het afscheid van De Vries zal verlopen en wat de wensen daarbij van zijn partner en familie zijn, is nog niet bekend.

Lees ook:
Hoogtepunten: de indrukwekkende carrière van misdaadverslaggever Peter R. de Vries

‘Onze grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden’

Ruim een week geleden werd de misdaadverslaggever na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Sindsdien vocht hij in het ziekenhuis voor zijn leven. Een dag na de aanslag liet Peters zoon Royce op Twitter weten dat zijn grootste nachtmerrie werkelijkheid is geworden. “Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden”, schreef Royce toen.

De Vries’ partner deelde enkele woorden via een brief, die tijdens een tv-uitzending namens haar werd voorgelezen: “Zijn vastberadenheid en nooit opgeven, dat is uniek en maakt hem tot wie hij is. Maar Peter is vooral één en al liefde”, schreef zij onder meer.

We wensen de familie en vrienden van Peter heel veel sterkte toe.

Bron | RTL Boulevard
Beeld | ANP

Ook interessant