Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Pestweer? Zo zorg je voor een vrolijke bui!

meisje-regen.png


Je bent vrij en de regen komt met bakken uit de hemel. Wat te doen? 12 tips waar in elk geval je humeur zonnig van wordt.

Tip 1: Maak je eigen bubbelbad

Mix in een schone pot 150 g douchegel met een eetlepel honing en een eiwit. Onder stromend water uitgieten in bad. Honing is vochtinbrengend, het eiwit zorgt voor stevige bubbels.

Tip 2: Schrijf een surprisebrief

Een appje of mailtje is zo getikt, maar je maakt die lieve vriendin nog blijer met post. Schrijf met de hand een brief en maak er een echte verrassing van met plaatjes, tekeningetjes, foto’s, confetti en een plat minicadeautje.

Tip 3: Bak kaneelbroodjes

Onderdruk alle gedachtes aan calorieën en ga aan de slag met:

1 blik croissantdeeg
3 el bruine suiker
2 el kaneel
50 g ongezouten gesmolten boter

Rol het deeg uit en knijp de snijlijnen dicht. Strijk gesmolten boter uit over het deeg. Suiker en kaneel mengen en eroverheen strooien. Deeg oprollen en in plakjes van 3 cm snijden. Zet 15-20 minuten in een voorverwarmde over op 180 C en je verwenmoment is aangebroken.

Tip 4:  Verander je decor

Ruil je eettafel en de bank om en pas de rest van het interieur aan. Geniet van de verbouwereerde gezichten als je geliefden thuiskomen.

Tip 5: Laat je geest wapperen

Ga op de bank liggen, kijk naar de stroompjes regen op het raam en verveel je intens. Uitstekend voor je creativiteit, volgens deskundigen.

Tip 6: Ga lekker kleuren

Zoek op Pinterest ‘Kleurplaten’’. Print een mooie uit, leen de potloden van je kinderen en ga aan de slag.

Tip 7: Zing!

Met de gratis app Sing! Karaoke by Smule ga je helemaal los. Je kiest een liedje en krijgt dat te horen zonder zang en met de tekst in beeld. Laat die stembanden trillen!

Tip 8: Ruim op

En doe dat volgens de effectieve methode van de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo. Open een rommelige kast, pak een item en stel jezelf de vraag: ‘Geeft dit me een spark of joy?’ Geen blij gevoel? Dan kan het weg. Aan het eind van de middag kan je huis zo in een tijdschrift. Heerlijk!

Tip 9: Houd een seriemarathon

Dit is het moment om een hele serie achter elkaar te kijken. Bak popcorn, zet je telefoon uit. Geniet. Tips: Engrenages, The fall, House of cards, Game of thrones, Breaking Bad, Girls.

Tip 10: Knutseldefrutsel

Creëer iets wonderbaarlijks met bijvoorbeeld een schoenendoos, Playmobil en een eierdop. Op www.wimketolsma.nl, www.ing-things.blogspot.nl en www.zilverblauw.nl vind je knutselinspiratie.

Tip 11: Maak een regenwandeling

Laarzen en regenjas aan, plu op en wandel naar een café. Bestel daar bitterballen en port. Je hebt het verdiend.

Tip 12: Ga naar bed. Heb seks.

m30Deze tips komen uit Margriet Zomerspecial, die bij Margriet 30 zat. Gemist? Je kunt hem nabestellen via Tijdschrift365

Ook interessant