Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít wordt vanavond (vermoedelijk) bekendgemaakt tijdens de persconferentie

dit-wordt-vanavond-bekendgemaakt-tijdens-de-persconferentie.jpg

Als er een persconferentie aan zit te komen wordt vaak al enkele dagen van tevoren bekend wat er ongeveer bekendgemaakt zal worden. Zo ook nu. We vertellen je alvast wat je dinsdagavond tijdens de persconferentie (vermoedelijk) kunt verwachten.

Om te beginnen hoeven we per 25 september geen anderhalve meter afstand meer te houden. Hoewel dat in eerste instantie klinkt als goed nieuws, komt daarbij dat er vermoedelijk een coronatoegangsbewijs ingevoerd gaat worden.

Persconferentie dinsdagavond

Dat houdt in dat je moet kunnen aantonen dat je gevaccineerd, negatief getest of recent hersteld bent van corona voordat je een horecagelegenheid of een kunst- of cultuurlocatie mag betreden.

Hierdoor wil het demissionaire kabinet voorkomen dat we in Nederland nog lang met “beperkende maatregelen voor iedereen” te maken hebben. Het coronatoegangsbewijs wordt verplicht voor iedereen van dertien jaar en ouder.

Meerdaagse evenementen

Het lijkt erop dat meerdaagse evenementen en festivals onder voorwaarden wel weer mogelijk worden. Wat die voorwaarden zijn is nog niet bekend. Dat zou kunnen gaan om een maximaal aantal bezoekers, bijvoorbeeld 75 procent – zoals dat bij evenementen zonder vaste zitplaatsen gaat gelden.

Coronatoegangsbewijs

Ook wordt momenteel bekeken hoe het werken met toegangsbewijzen en coronatests zal gaan. Wordt de CoronaCheck-app hiervoor gebruikt of krijgen organisaties van evenementen zelf de mogelijkheid om te testen? Waarschijnlijk zullen bezoekers van meerdaagse evenementen elke 24 uur een toegangsbewijs moeten laten zien.

Lees ook:
Ruzies met vrienden of familie door de coronamaatregelen? 1 op 3 Nederlanders heeft hier last van

Geen verandering

Wat betreft het thuiswerken gaat er (nog) niets veranderen. Het advies blijft, maar werknemers kunnen mogelijk wel weer meer naar kantoor als dat nodig is. Vermoedelijk blijft het ook verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, en zullen de nachthoreca nog steeds tussen 00.00 uur en 06.00 uur gesloten moeten blijven.

Een ander punt op de agenda is het OMT-advies om leerlingen niet naar huis te sturen als iemand in de klas besmet is met corona.

De persconferentie is dinsdagavond om 18.55 uur te zien op NPO1.

Bron | NU.nl
Beeld | ANP

Margriet Podcast Onder Artikelbeeld

Nu op Margriet.nl: nieuwe afleveringen van ‘Mijn verhaal’ de podcast! In dit tweede seizoen van de indrukwekkende podcastserie gaan we wederom in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Met verhalen over verlies, bijzondere liefdes en ingrijpende ervaringen. Beluister vanaf 1 september iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Ook interessant