Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Per ongeluk uitgenodigd voor coronavaccin? Dan mag je ‘m tóch halen

sommige-mensen-per-ongeluk-uitgenodigd-voor-coronavaccin-margriet.jpg

Mensen die geboren zijn in 1963 zullen deze week raar hebben opgekeken: zij ontvingen namelijk donderdag een uitnodiging voor een coronavaccin, terwijl ze eigenlijk nog niet aan de beurt zijn.

Het RIVM heeft echter laten weten dat ze alsnog, bij wijze van uitzondering, een afspraak mogen maken bij de GGD.

Eigenlijk nog niet aan de beurt voor coronavaccin

Door een administratieve fout hebben 40.000 mensen uit 1963 een uitnodiging ontvangen voor een coronavaccin. Eigenlijk zouden deze week alleen mensen uit 1955 en de eerste mensen uit 1961 een uitnodiging ontvangen. Mensen die geboren zijn in 1962 zijn eigenlijk pas daarna aan de beurt. Mensen die tussen 1956 en 1960 geboren zijn worden niet via de GGD, maar via de huisarts ingeënt.

Lees ook:
Coronavaccinatie gehad, en dan? 6 veelgestelde vragen beantwoord

Rommelig verloop van vaccinaties

Het verloopt sowieso een beetje rommelig met de vaccinatiestrategie. Zo werd deze week bekend gemaakt dat het overzicht in vaccinatiegegevens verre van compleet is, waardoor er geen duidelijk zicht is op wie er al gevaccineerd is en wie niet. Daarnaast werd donderdag ook bekend gemaakt dat er zeker 220.000 minder vaccinaties zijn gezet dan gedacht. Door een programmeerfout leek het er in eerste instantie op dat Nederland op plek twaalf stond van de Europese vaccinatieranglijst, maar nu blijkt dat we eigenlijk op plek veertien staan.

Bron | Radar, Welingelichte Kringen
Beeld | Getty

Ook interessant