Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

De pensioenleeftijd blijft 67 jaar tot in ieder geval 2025

de-pensioenleeftijd-blijft-67-jaar-tot-in-ieder-geval-2025.jpg

De AOW-leeftijd zou eerst na 2024 naar 67 jaar en drie maanden gaan, maar dat is nu niet meer het geval: hij blijft op 67 jaar staan tot in ieder geval 2025.

Volgens de oude regels zou de AOW-leeftijd in 2025 naar 67 jaar en drie maanden verhoogd moeten worden. Deze stijging is gekoppeld aan de verhoogde levensverwachting van de Nederlandse bevolking. Die neemt sinds 1950 hard toe; destijds had de gemiddelde Nederlander op zijn 65e nog 14,3 jaar te leven. Inmiddels is dat vijf jaar meer.

Pensioenleeftijd

In het nieuwe pensioenakkoord van eerder dit jaar werd afgesproken dat de AOW-leeftijd de komende jaren van 66 jaar en 4 maanden in 2020 tot 67 jaar in 2024 zou stijgen. Daarna zou de AOW-leeftijd minder snel moeten gaan stijgen. Die extra drie maanden van het oude akkoord zitten er dus niet meer bij.

Aanpassing in wet

De nieuwe regels van het pensioenakkoord van dit jaar moeten nog worden vastgelegd in een nieuwe wet. Als dit op tijd gebeurt, zal de AOW-leeftijd naar maximaal 67 jaar stijgen. Naar verwachting gaat dit op tijd lukken, en hoeven we niet drie maanden extra te werken.

Bron | Radar
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant