Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Patiënt stuurt 1400 bossen bloemen naar ziekenhuis

patient-stuurt-1400-bossen-bloemen-naar-ziekenhuis.jpg

Als we in het ziekenhuis belanden, heeft dat natuurlijk geen leuke reden. Wél kunnen we altijd rekenen op goede zorg. Dat we blij zijn met de goede zorg in Nederland bleek ook op 12 mei op de dag van de verpleging toen we massaal de vlag uithingen.

Een patiënt uit Lichtenvoorde was echter wel héél blij met het personeel.

Dankbare patiënt

De patiënt, die graag anoniem wil blijven, stuurde al het personeel uit het Koningin Beatrix ziekenhuis in Winterswijk een bos bloemen. Hij zorgde ervoor dat er maar liefst 1400 bossen bloemen in het ziekenhuis terecht kwamen. De reden? Een simpel bedankje voor alle goede zorgen van het personeel. Het ziekenhuis deelde een foto van de bloemenzee op Twitter waarna de ene na de andere enthousiaste reactie volgde.

Meer bedankjes in de zorg

Het is niet bekend of de patiënt het coronavirus had. Wat we wel weten is dat alle patiënten die hersteld zijn van het coronavirus ook vaak heel blij zijn met de zorg die ze gekregen hebben. De Britse premier Boris Johnson werd ook opgenomen met corona en belandde op de intensive care. Vlak nadat hij was genezen en thuiskwam, beviel zijn verloofde van een zoon. Uit dankbaarheid is de zoon vernoemd naar twee artsen die Johnson hebben geholpen tijdens zijn ziekbed. Het zoontje heeft de naam Nick gekregen.

Lees ook: Een beetje vrolijkheid in huis? Déze bloemen kun je dan het beste kiezen

Bloemen en pizza’s

In Nederland wordt het personeel ook massaal bedankt. Al het personeel van het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis (OLVG) in Amsterdam werd eerder al verrast met cadeaus van mensen die hen wilden steunen tijdens de coronacrisis.

Ze kregen onder andere bloemen, pizza’s en chocolade. Een woordvoerdster van het OLVG liet het volgende weten aan AT5: ”Het voelt fijn dat mensen ons willen helpen. Alle initiatieven worden gebundeld om te kijken wat wanneer nodig zal zijn.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Metronieuws.nl
Beeld | iStock

Margriet 21 ligt in de schappen! Een extra dik nummer over het grote genieten na het pensioen, met overheerlijke recepten, een interview met Johnny de Mol over zijn moeder en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant