Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom je juist nu een paraplu mee moet nemen in de auto

waarom-je-juist-nu-een-paraplu-mee-moet-nemen-in-de-auto.jpg

Het is tropisch warm, er staat geen zuchtje wind en er valt geen druppel regen. Toch drukt de ANWB iedereen op het hart om een paraplu mee te nemen als je in de auto stapt.

Met een heel logische reden, maar je moet het maar weten.

Paraplu meenemen in de auto

Als je pech krijgt, moet je de auto uit. Grote kans dat er in de omgeving geen schaduw te bekennen is, zeker niet op de snelweg. De zon brandt en brandt… en in no-time ben jij ook verbrand. En eventuele huisdieren aan boord ook. Door een paraplu in je kofferbak te leggen, voorkom je dit. Zo kun je jezelf toch nog een beetje beschutten totdat de hulp komt.

Ook gevaarlijk bij géén hittegolf

Misschien een open deur, maar genoeg mensen hebben dus géén paraplu standaard in de auto liggen. En dan ben je niet blij als je pech krijgt in deze hittegolf. Het is trouwens niet alleen gevaarlijk met een hittegolf, maar ook als de zon fel schijnt bij een lagere temperatuur. De uv-stralen blijven schadelijk, en zo pal in de zon kun je alsnog verbranden.

Airco

Naast de paraplu, geeft de ANWB nog meer verkeerstips met deze hitte. Zo helpt het om het zijraam van je auto af te dekken met een zonnescherm of handdoek. En heb je airco? Dan kun je het in de auto beter niet meer dan 6 graden kouder laten worden dan de buitentemperatuur, om verkoudheid en hoofdpijn te voorkomen. Dus is het buiten 26 graden, dan mag het binnen in je auto niet kouder dan 20 graden worden. En wist je dat je nooit een plastic flesje in een warme auto moet achterlaten?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | ANWB
Beeld | iStock

Margriet Extra 6

Ga je binnenkort op vakantie en zoek je nog leesvoer voor op het strand? Of blijf je thuis, maar wil je wel lekker in de vakantiestemming komen? Ga dan snel naar de winkel, waar de nieuwste Margriet Extra op je ligt te wachten. En die staat volledig in het teken van: Zomer! Ook online te bestellen zonder verzendkosten via deze link.

Ook interessant