Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Leuk uitje: Paleis Soestdijk opent op déze datum weer de tuinen

leuk-uitje-paleis-soestdijk-opent-op-deze-datum-weer-de-tuinen.jpg

We schreven onlangs over toeristische parels in ons eigen land, die je tijdens de coronacrisis kunt bezoeken. En daar komt Paleis Soestdijk binnenkort ook bij.

Het voormalige onderkomen van prinses Juliana opent binnenkort de deuren weer. Of beter gezegd: de poorten.

Tuinen van Paleis Soestdijk

Per 1 juli kun je als bezoeker weer neerstrijken in de tuinen van Paleis Soestdijk. Het park werd begin dit jaar samen met het paleis gesloten vanwege een flinke renovatie. Maar mede door de coronacrisis wordt de paleistuin nu eerder dan verwacht geopend. “Deze zomer zullen veel mensen hun vakantie dicht bij huis organiseren”, zegt Frans van der Avert, directeur van het paleis. “Door de openstelling van het park verwachten wij bij te kunnen dragen aan de behoefte voor een fijne dag in de natuur tegen een prachtig, historisch decor.” Het paleis zelf is naar verwachting pas in 2023 te bezoeken.

Met schapen wandelen en bloemen plukken

Natuurlijk moeten alle bezoekers anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren, en treft het paleis zelf de nodige hygiënemaatregelen. Maar verder kun je meer doen dan alleen door de paleistuin wandelen. Zo kun je een wandeling met de schaapskudde maken, bloemen plukken in de Kwekerij en een bezoek brengen aan het Speelhuisje, waar onder anderen prinses Beatrix als kind in heeft gespeeld.

Juliana Beatrix Paleis Soestdijk Margriet
V.l.n.r: Juliana, Marijke, Beatrix, Margriet, Bernhard en Irene bij Paleis Soestdijk.

Online (en snel) reserveren

Voordat je de tuinen bezoekt, moet je wel eerst online een kaartje reserveren. Dit kan vanaf vrijdag 19 juni, en alleen voor de woensdagen en vrijdagen in de maanden juli en augustus. Je moet dus nog snel zijn ook. Er wordt ook gewerkt met tickets op tijdsslot, om de bezoekersstroom te reguleren.

Prinses Beatrix en prins Claus Margriet
Prinses Beatrix en prins Claus op hun verlovingsdag in 1965 bij de vijver van Paleis Soestdijk.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Paleis Soestdijk, Blauw Bloed
Beeld | Brunopress

Ook interessant