Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Recorddrukte bij PostNL: komt jouw pakketje nog op tijd voor Pakjesavond?

pakketje-niet-op-tijd-bezorgd-postnl-worstelt-met-recorddrukte.jpg

Vol verwachting klopt ons hart… of het pakketje voor Pakjesavond nog wel op tijd binnenkomt. Dacht je nog snel even een cadeautje te scoren via een webshop met de slogan ‘Vandaag besteld, morgen in huis’, dan loop je grote kans dat je vanavond met lege handen staat. De grootste postbezorger PostNL heeft namelijk te maken met een recorddrukte, waardoor ze geen pakketjes meer bij webwinkels ophalen. 

Er moeten nog honderdduizenden pakketjes worden bezorgd.

Pakketje niet op tijd bezorgd

Coronacrisis of niet, we hebben ons de afgelopen tijd behoorlijk suf gekocht. Niet alleen met Sinterklaasinkopen, maar ook tijdens Black Friday en Cyber Monday gingen veel mensen online los. Nog nooit was het voor PostNL zó druk. En dat heeft gezorgd voor een vertraging in de bezorging voor Sinterklaasavond.

Het is niet duidelijk om hoeveel pakketjes het gaat, maar Jeroen Gehlen, directeur van het online transportmanagementsysteem Wuunder, vertelt aan NOS dat hij in zijn 25e jaar in de sector deze drukte nog nooit eerder heeft gezien. Het gaat volgens hem om ongekend hoge aantallen aan pakketjes die nog onderweg zijn en moeten worden afgeleverd. 

PostNL heeft inmiddels aangegeven aan zijn limiet te zitten en pakketjes bij webshops tijdelijk niet meer op te halen. Dat betekent dat sommige Sinterklaascadeautjes dus niet meer op tijd gaan komen voor vanavond. 

Lees ook: Online shoppen: zó zie je of een webshop betrouwbaar is

Kerstinkopen verspreiden

Rondom de feestdagen krijgen pakketbezorgers met piekmomenten te maken. Eerst is er Pakjesavond en dan staat kerst alweer bijna voor de deur. Het advies is dan ook om je inkopen verspreid te bestellen en ook iets eerder je slag te slaan. Volgens Gehlen is het namelijk niet realistisch om op de dag voor Sinterklaas om 23.55 uur nog een cadeautje te bestellen en te verwachten dat het de volgende dag nog op tijd binnenkomt.

Volgens PostNL zal het de komende week weer rustiger worden. Maar wacht niet al te lang, want hoe dichter bij Kerstmis, hoe drukker het weer zal worden. Of de pakketbezorgdienst het ook dan weer zo druk zal krijgen, kunnen ze nog niet zeggen. Volgens hen hangt dat ervan af of de winkelstraten ook openblijven, of dat deze net zoals met Black Friday eerder dichtgaan. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | NOS
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant