Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vandaag paaseitjes verstoppen? Let dan goed op: zo veel raken er jaarlijks vermist

paaseitjes-verstoppen.jpg

Naast een lekker paasontbijtje mag ook het eieren zoeken traditiegetrouw voor veel mensen tijdens Pasen niet ontbreken. Is het jouw taak om vandaag de paaseitjes te verstoppen? Doe dit dan niet al te fanatiek, of onthoud goed waar je ze verstopt, want maar liefst tienduizenden eieren raken jaarlijks vermist. 

Dat klinkt onschuldig, maar die vermiste paaseitjes kunnen ook problemen opleveren. 

Paaseitjes verstoppen 

Een paar paaseitjes verstoppen klinkt als een simpele taak, maar blijkbaar maken we er graag zo’n speurtocht van dat veel eieren nooit meer van hun verstopplek afkomen. De VBZ, de Nederlandse branchevereniging voor ondernemingen in koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten, deed hier onderzoek naar onder 3000 mensen. Uit hun onderzoek bleek dat twee derde van de Nederlanders Pasen viert, en dat daarvan een derde de traditie om chocolade paaseitjes te verstoppen er jaarlijks in houdt. 

Uit het onderzoek blijkt dat we gemiddeld per huishouden 25 paaseitjes verstoppen. Dat zijn ongeveer 42 miljoen eitjes in Nederland. En daarvan raken er maar liefst 85.000 eitjes kwijt.

Lees ook: Zó veel paaseitjes moet je eten om één kilo aan te komen

Gevaarlijk 

Dat we een paaseitje minder terugvinden lijkt in eerste instantie onschuldig. Het levert alleen iets minder chocolade op. Toch kan het ook gevaarlijk zijn. Want dat wij een paaseitje niet meer kunnen vinden, betekent niet dat een hond of kat dezelfde speurskills bezit. Grote kans dat deze beestjes de chocolade eitjes wel terugvinden, en zoals je misschien wel weet is chocolade voor deze dieren giftig. Daarnaast kan de verpakking van een paaseitje ook voor milieuvervuiling zorgen.

Raak je standaard een paar paaseitjes kwijt? Kies dan dit jaar voor iets minder ingewikkelde plekken of maak foto’s van waar je de eitjes neerlegt.  

Bron | Editie NL
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant