Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Handig: overzicht van Wi-Fi wachtwoorden van alle luchthavens ter wereld

handig-overzicht-van-wi-fi-wachtwoorden-van-alle-luchthavens-ter-wereld.jpg

Even snel een appje aan je moeder sturen om te vertellen dat je veilig geland bent, of nog even het adres van het hotel opzoeken in je e-mail. Zodra het vliegveld aan de grond is, checken veel passagiers gelijk hun telefoon. Het vervelende is alleen dat je soms heel lang bezig bent om een goede wi-fi verbinding te krijgen.

Veel vliegvelden bieden wel een gratis netwerk aan, maar het duurt vaak lang voordat je eindelijk verbinding hebt. Bovendien zit er meestal een tijdslimiet aan het gratis gebruik én is de verbinding erg traag. Een reisblogger heeft daar nu een handige oplossing voor gevonden.

Skyclub op luchthavens

Op bijna alle internationale luchthavens heb je speciale wachtruimtes voor mensen die lid zijn van een grote vliegtuigmaatschappij, de zogeheten skyclub. Deze wachtruimtes worden maar zelden gebruikt door de doorsnee vakantieganger. Ze zijn met name bedoelt voor mensen die voor zaken veel moeten vliegen. Binnen deze wachtruimtes is vaak een betere wi-fi verbinding dan de openbare verbinding van de luchthaven. Het probleem is dat je alleen gebruik kunt maken van deze verbinding, wanneer je een wachtwoord hebt.

Alles in één overzicht

Blogger Anil Polat bezocht ruim 90 landen en verzamelde bij alle luchthavens de wi-fi wachtwoorden van de skyclubs. Nog fijner is, dat hij deze publiceerde op zijn website. Voor alle ontbrekende wachtwoorden deed hij een oproep bij zijn lezers. Dat resulteerde in een handige wereldkaart, waarmee je -per vliegveld- de gegevens van de verschillende verbindingen en skyclubs kunt opzoeken. Wanneer er een wachtwoord verandert, geeft hij dit door via zijn facebookpagina. Handig!

Makkelijke wi-fi wachtwoorden

Heel veel moeite hebben de meeste skyclubs niet gedaan om hun netwerk tegen stiekeme gebruikers te beschermen. Zo is het wachtwoord voor veel Delta Sky Clubs ‘firstclass’ en is het wachtwoord voor de VIP-club op Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport gewoon ‘montreal’. Benieuwd wat het wachtwoord is van jouw eindbestemming? Klik dan hier om de wereldkaart te bekijken.

Lees ook
Dít is waarom je op het vliegveld per se iets wilt kopen

Bron| Foxnomad
Beeld| iStock

Ook interessant