Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Overschot aan vakantiedagen? Dít is belangrijk om te weten

overschot-vakantiedagen-corona.jpg

Misschien heb jij ook flink wat vakantiedagen opgespaard als gevolg van de corona-uitbraak, en zit je nu zelfs met een overschot. Als je niet (zorgeloos) op vakantie kunt, dan maar doorwerken. Maar verlofdagen blijven opsparen kan negatieve gevolgen hebben.

Zowel voor jou als je werkgever.

Overschot vakantiedagen door corona

Sinds de corona-uitbraak zijn er maar liefst zestig procent minder vakantiedagen opgenomen dan gebruikelijk. Dit blijkt uit onderzoek van HR-bedrijf Visma | Raet onder duizend werknemers. Een groot deel van hen, zeker degenen zonder kinderen, gaf aan niet te weten wat ze nu met die opgespaarde verlofdagen moeten. We zaten massaal thuis en konden amper op vakantie, dus dat zorgde ervoor dat veel mensen besloten om maar door te werken. En alhoewel er dus een relatief kleine groep mensen is ondervraagd, is het volgens de onderzoekers wel tekenend voor de gemiddelde keuze van Nederlandse werknemers.

Meer risico op uitval

Door de laatste versoepelingen komt een vakantie in het buitenland wel steeds dichterbij. Durf jij dat risico nog niet te nemen, omdat een land bijvoorbeeld ineens op code oranje of rood kan springen? Dan kies je er misschien voor om deze zomer nog thuis te blijven. Maar let op als je die vrije dagen dan wilt opsparen tot reizen wel weer makkelijker wordt. In het buitenland of niet: vrije dagen opnemen is alsnog belangrijk. Ten eerste voor je fysieke én mentale gezondheid, zoals we hier uitleggen. Het risico op uitval wordt groter als werknemers alleen maar doorstomen. Voorkom een burn-out, we hebben vakantie nodig!

Vóór 1 juli vakantiedagen uit 2020 opnemen

Daarbovenop komen je vakantiedagen op een gegeven moment te vervallen. Als je nog vakantiedagen open hebt staan van 2020, moet je die wettelijk gezien vóór 1 juli aanstaande opgenomen hebben. Daarna heeft je werkgever namelijk het recht om ze te laten vervallen en ook niet uit te betalen. Zonde voor jou. Als het goed is heeft je werkgever hier tijdig voor gewaarschuwd. Heeft hij of zij dit niet gedaan, dan mag je bezwaar indienen als jouw verlof dreigt te vervallen.

Nou kan je werkgever coulant zijn en die termijn uitstellen. “Bijvoorbeeld in de zorg en logistiek heeft men hele drukke tijden achter de rug, waardoor personeel geen vrij kon nemen”, legt Joke van der Velpen, kennismanager wet- en regelgeving, uit aan het AD. “Dus verlengen veel bedrijven in deze sectoren de termijn van de wettelijke vakantiedagen, zodat werknemers alsnog hun rust kunnen pakken.”

Lees ook:
Dit kun je doen als je baas je dwingt om nu vakantiedagen op te nemen

Ook je baas wil dat jij vakantie neemt

Een baas heeft het liefst dat een werknemer de vakantiedagen gewoon op tijd opneemt. En niet alleen omdat-ie zo lief is. Die vakantiedagen zijn namelijk ook meegerekend in de financiële balans. Nemen werknemers massaal die vakantiedagen niet op, dan schopt dat de berekeningen van het bedrijf in de war. Daarnaast zijn de financiële gevolgen natuurlijk nog groter als de werknemers straks uitvallen omdat ze overwerkt zijn.

Eén dag per week vrij nemen

Heb jij flink wat vakantiedagen opgespaard die je nog wel wilt of moet inzetten, maar kun of wil je ze niet als een lange vakantie achter elkaar opnemen? Overleg dan of je ze misschien voor één dag per week kunt inzetten. Zo kom jij aan je broodnodige vrije tijd én blijft de financiële balans in orde. Win-win. Lees hier meer over de rechten en plichten die jij én je baas hebben met betrekking tot de gevolgen van het coronavirus.

Bron | AD, OASS advocaten
Beeld | Getty

Ook interessant