Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Overleden Corona-baas maakt bewoners uit zijn geboortedorp miljonair?

us-74990632.jpg

Het zal je gebeuren: van de ene dag op de andere word je miljonair dankzij een weldoener. Het overkwam de bewoners van het geboortedorp van Antonio Fernández Rodríguez, de oprichter van het Mexicaanse biermerk Corona. Hij besloot zijn hele fortuin (200 miljoen euro!) aan de bewoners te schenken.

In één klap miljonair

Rodríguez, die in augustus op 99-jarige leeftijd in Mexico overleed, was een van de drijvende krachten achter het wereldberoemde biertje. Hij emigreerde in 1949 van Spanje naar Mexico en ging werken bij een plaatselijke bierbrouwer. Het bedrijf groeide, mede door zijn harde werk, uit tot een wereldspeler van formaat op de internationale biermarkt. En al werkende vergaarde hij een fortuin.

Zijn laatst wens was, zo is te lezen op rtlnieuws.nl, dat zijn miljoenen werden verdeeld onder de bewoners van zijn geboortedorp Cerezales del Condado. Er wonen in het dorpje zo’n tachtig mensen, die zich nu dankzij hem dus allemaal miljonair mogen noemen.

De beste man deed trouwens ook bij leven al veel voor anderen: hij ontving meerdere onderscheidingen voor het liefdadigheidswerk dat hij deed.

Update 

Helaas, het nieuws van de gulle gever bleek toch iets te mooi om waar te zijn. RTL Nieuws sprak een dag na het bericht met de burgemeester van het dorp, die alles ontkent. Rodríguez heeft volgens hem wel ‘miljoenen in het dorp gestoken’. Zo heeft hij de straten en de watervoorziening helpen verbeteren. “Maar het is helaas niet waar dat we allemaal een miljoen hebben gekregen,” aldus de burgemeester. “Ik denk dat iemand het verkeerd heeft begrepen. We hebben geen euro gekregen. Maar we zijn wel even het bekendste dorp van Spanje.”

Artikelen van margriet.nl automatisch in je mailbox ontvangen? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant