Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom je binnenkort niet meer met je ov-chipkaart kunt reizen

waarom-je-binnenkort-niet-meer-met-je-ov-chipkaart-kunt-reizen-margriet.jpg

Ben je net eindelijk gewend aan reizen met een ov-chipkaart, wordt die binnenkort weer afgeschaft. Volgens Gerbrant Corbee, woordvoerder van chipkaartuitgever Translink, zal het in- en uitchecken met de vertrouwde ov-chipkaart namelijk nog maar tot eind 2022 kunnen.

Vanaf volgend jaar wordt namelijk reizen met een betaalpas en smartphone ingevoerd onder de naam ‘OVpay’, wat op de termijn de ov-chipkaart moet gaan vervangen. Dit meldt de Telegraaf.

Experiment start deze week

Er wordt deze week al geëxperimenteerd met de OVpay. “We lanceren dit nieuwe betaalsysteem deze week op de stadsbussen in Lelystad om te kijken of het in de praktijk bevalt”, aldus Corbee. “We halen kinderziekten eruit, daarna volgt de rest van ons land voor alle vervoer. Nog dit jaar worden al 60.000 poortjes en kaartlezers aangepast voor OVpay.”

Lees ook:
Deze ergernissen in het openbaar vervoer herken je vást

‘Coronacrisis moet geen breekpunt worden’

Volgens Pedro Peters van koepel OV-NL gaan ov-bedrijven zo’n 100 miljoen euro investeren in de overgang. “We investeren 100 miljoen om in 2021 over te schakelen op meer reis- en betalingsgemak, maar we hebben wel een wensenlijstje voor het nieuwe kabinet. De coronacrisis moet geen breekpunt worden.” Bij OV-NL zijn de NS en de stads- en streekvervoerders aangesloten.

‘Makkelijker, sneller én veiliger dan OV-chipkaart’

OVpay moet ervoor zorgen dat reizigers makkelijker, sneller én veiliger met het openbaar vervoer kunnen reizen. “We werken aan combi’s met theaters, musea, attracties, evenementen, deelauto’s en -fietsen, zodat mensen op één QR-code met trein, bus, tram en metro kunnen uitgaan”, aldus Peters.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant