Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Paleis roept ouderen op om een brief te sturen naar koning Willem-Alexander

brief-sturen-naar-koning-willem-alexander.jpg

Wil jij heel graag je verhaal kwijt aan koning Willem-Alexander en ben je een ‘oudere’? Dan hebben wij goed nieuws voor je: het paleis roept ouderen op om voor Koningsdag een brief te schrijven aan de koning.

De mooiste brieven worden uiteindelijk aangeboden aan Willem-Alexander, wat betekent dat jouw brief daar zomaar tussen kan zitten.

Mooie anekdoten, levenslessen en adviezen

“Wij roepen ouderen op om voor Koningsdag een brief te schrijven aan de Koning”, zo valt er te lezen op de website postvoorhetpaleis.nl. De brief moet wel over een specifiek onderwerp gaan. “Over ervaringen in coronatijd en welke lessen we kunnen halen uit het afgelopen jaar waarin we te maken kregen met een pandemie. We zijn op zoek naar verhalen die de tijd tekenen waarin we zitten, op zoek naar de wijsheid, op zoek naar anekdoten, levenslessen, adviezen, mooie en minder mooie ervaringen van deze coronatijd. Verhalen die verbinden door herkenning, troost of plezier.”

Lees ook:
‘Veel buiten bewegen’: koning Willem-Alexander vertelt over koninklijke lockdown

Een brief naar koning Willem-Alexander sturen doe je zó

Lijkt het jou wel wat om zo’n brief te schrijven aan de koning? Of ken jij iemand anders die je graag wilt helpen om zo’n brief te schrijven? Via deze link kun je de brief versturen. De mooiste brieven worden uiteindelijk gebundeld en aangeboden aan de koning op Koningsdag op 27 april. En dat niet alleen: op de website worden namelijk ook de verhalen online gepubliceerd en het zou zomaar kunnen dat er uiteindelijk ook nog een boekje van wordt gemaakt. Bijzonder, toch?

Bron | Postvoorpaleis.nl
Beeld | Getty

Margriet 14 ligt nu in de winkel! In dit Pasen-nummer vind je de lekkerste recepten en leukste DIY’s voor Pasen, lente-fietsroutes door heel Nederland, tien pagina’s puzzelen, een 4-weken krachtplan en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant