Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hierdoor kun je je ouder voelen sinds de opkomst van het coronavirus

hierdoor-kun-je-je-ouder-voelen-sinds-opkomst-coronavirus.jpg

Heb jij ook het idee dat je sinds de opkomst van het coronavirus in Nederland ouder bent geworden? En dan bedoelen we natuurlijk meer dan die zes maanden. Dat kan goed kloppen.

Dit zijn de mogelijke oorzaken voor dit gevoel.

Ouder door coronavirus

Een eerste oorzaak voor het feit dat je je sinds de opkomst van het coronavirus in Nederland ouder voelt, heeft te maken met stress. Je zult vast wel vaker voorbij hebben horen komen dat veel mensen door het coronavirus meer stress ervaren, bijvoorbeeld door de onzekerheid over financiële situatie, gezondheid of andere risico’s. Dat maakt ons een stuk sneller vermoeid, waardoor je je ouder voelt. En al dat stressen heeft niet alleen effect op hoe je je vanbinnen voelt, maar kun je ook aan de buitenkant zien.

Volgens expert dr. Hornet zorgt al dat gepieker en minder lachen er namelijk ook voor dat je collageen-aanmaak minder goed werkt, waardoor je huid er minder gezond uitziet. Ook tast stress je beschermende huidlaag aan, waardoor je meer last kunt krijgen van een doffe of droge huid. Door al die kopzorgen kun je er dus ook een stukje ouder uit gaan zien. 

Minder bewegen 

Inmiddels zijn de sportscholen alweer een tijdje open, maar heb jij door het coronavirus het sporten ook een beetje laten varen? Dan ben je zeker niet de enige. Al zorgt dit er wel voor dat je spiermassa verliest, waardoor je ouder kunt ogen. Daarnaast houdt lichaamsbeweging je ook mentaal fit. Volgens voedingsdeskundige Jennifer Hanway zorgt minder sporten in combinatie met de nodige quarantainesnacks en slapeloze nachten ook voor huidveroudering. En door dat verouderde spiegelbeeld ga je je ook een stuk ouder voelen. 

Lees ook: Terug in het sportritme? Zó begin je (en hou je het vol)

Videobellen 

Sinds de komst van het coronavirus werken we ook een stuk meer thuis. En dat betekent voor velen ook dat videobellen onderdeel is geworden van het nieuwe normaal. Volgens dermatoloog Vivian Bucay helpt onszelf constant via een beeldscherm bekijken ook niet bepaald mee voor een jonger gevoel. Een slechte hoek of onflatteus licht dragen niet bij aan ons zelfvertrouwen. Tel daar de uitputtende werking van het videobellen (waardoor we ons een stuk vermoeider voelen) en een verkeerde thuiswerkhouding (waardoor alles in je rug na een werkdag piept en kraakt) bij op en je hebt het gevoel dat je ouder bent geworden sinds de komst van het coronavirus al snel te pakken.  

Bron | NSMBL, Washington Post
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant